Zdravim pekne, resim problem se zprovoznenim kamery pro pristup z verejne ip adresy... Uz si nevim rady, tak pisu sem, jsem pomerne zacatecnik.
Mam od 02 ZyXEL Prestige 660HN-T3A, do ktereho je primo pres LAN port pripojeno zarizeni pro spravu kamer. Ve sprave routeru (klasicky 10.0.0.138) vidim podle mac adresy kameroveho zarizeni, ze dostalo bezpecne pridelenou vnitrni ip adresu (10.0.0.3). Zkontroloval jsem to i v nastaveni site v rozhrani toho zarizeni.
V modemu jsem pak v NATu nastavil port forwarding dle tohoto navodu, nicmene to nefunguje. Kamera komunikuje portu 80, ktery jsem do nastaveni zadal. Po zadani me verejne ip adresy do internetoveho prohlizece me to nepresmeruje na kamery, ale pouze do routeru. Zkousel jsem i nastaveni "Default Server" (taky v navodech na O2 techzone), kam jsem zadal ciste jen tu vnitrni ip adresu, potvrdil a zadna zmena.
Tusi prosim nekdo, kde by mohl byt problem? Kdyz zadam vnitrni adresu 10.0.0.3, tak se do kamer bez problemu dostanu:(
Tady jsou screeny z nastaveni routeru: prvni, druhy
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ADSL router a pripojeni kamery
Jeste je v sitovem nastaveni kamery kolonka DNS, kam jsem vyplnil adresu, kterou mam v routeru jako Primary DNS, takze snad dobre...
0 x
nemas zac
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
- Kontaktovat uživatele:
Nestastne reseni.
Dej si do site Mikrotik a vytvor si VPN.
Lehci reseni je povolit na FW v modemu pristup zvenci. Ten zyxel to zarezava.
Co je to za kamerovy system ?
Analog, IP kamery ? Jake znacky je DVR, cina, noname, samsung ? Nebo je tam SW ipcoder, Zoneminder ?
Nektere DVR by se mohlo dostat ven pres VPN.
Dej si do site Mikrotik a vytvor si VPN.
Lehci reseni je povolit na FW v modemu pristup zvenci. Ten zyxel to zarezava.
Co je to za kamerovy system ?
Analog, IP kamery ? Jake znacky je DVR, cina, noname, samsung ? Nebo je tam SW ipcoder, Zoneminder ?
Nektere DVR by se mohlo dostat ven pres VPN.
000 píše:Zdravim pekne, resim problem se zprovoznenim kamery pro pristup z verejne ip adresy... Uz si nevim rady, tak pisu sem, jsem pomerne zacatecnik.
Mam od 02 ZyXEL Prestige 660HN-T3A, do ktereho je primo pres LAN port pripojeno zarizeni pro spravu kamer. Ve sprave routeru (klasicky 10.0.0.138) vidim podle mac adresy kameroveho zarizeni, ze dostalo bezpecne pridelenou vnitrni ip adresu (10.0.0.3). Zkontroloval jsem to i v nastaveni site v rozhrani toho zarizeni.
V modemu jsem pak v NATu nastavil port forwarding dle tohoto navodu, nicmene to nefunguje. Kamera komunikuje portu 80, ktery jsem do nastaveni zadal. Po zadani me verejne ip adresy do internetoveho prohlizece me to nepresmeruje na kamery, ale pouze do routeru. Zkousel jsem i nastaveni "Default Server" (taky v navodech na O2 techzone), kam jsem zadal ciste jen tu vnitrni ip adresu, potvrdil a zadna zmena.
Tusi prosim nekdo, kde by mohl byt problem? Kdyz zadam vnitrni adresu 10.0.0.3, tak se do kamer bez problemu dostanu:(
0 x
000 píše:Zdravim pekne, resim problem se zprovoznenim kamery pro pristup z verejne ip adresy... Uz si nevim rady, tak pisu sem, jsem pomerne zacatecnik.
Chlape, takze zasadne musis udelat preklad portu z 10.0.0.0.3:80 na treba venkovniip:81 jinak je jasne ze ti pojede jen ten router to da rozum.
Nebo port zmenit primo v DVRku na treba 81 a ten forwarding udelat pak na z 81 na 81.
Router ma web take na 80 jako tve DVRko, proto ti to nejede.
Kazdopadne si zarezervuj IP adresu na tom routeru pro DVRko nebo nastav mimo rozsah DHCP rucne, jinak ti vyprsi lease time pokud to nekdo vypne na vetsi cas jak je lease a budes zase resit, ze ti to nejde.
Jak to tak ctu tak mas stejne upload 512kB (standart ADSL) tak na to zrovna zapomen, ze se budes divat online, tedy pokud to neni analog.
0 x
Že mu vůbec odpovídáte. Nevydrží den a hned ostatní nazývá mentály. Asi si plete fórum s placeným supportem.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
To bych nedělal. Přijdeš o spoustu lidí, co tomu rozumí a přitom nejsou ISP. Už takhle to tady trochu umírá. Kromě toho nevím, jak by se to lustrovalo 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ahoj mám stejnej problém jako kolega a moc se v problematice kamer nepohybuju...
mám připojení od adsl a router mi dáva adresy z rozsahu 10.0.0. něco
přez lan sen kamerovej system připojim ale z venku ne problém je asi v tom že nemám veřejnou ip ale zde sem se dočetl že by se to dalo něakým způsobem přesměrovat na routeru...bohužel vůbec netuším jak... mohl by mi někdo prosím poradit?
tohle je ten system http://www.kamerove-systemy-cpplus.cz/c ... ame=0400m1
tohle je ten router https://www.o2.cz/osobni/modemy-a-data/ ... 3026e.html
eště připojim to že ten kamerovaj sysstem se na net dostane ale asi mu něco brání v komunikaci stim webem na kterej bych se měl z venku připojit kdybych se chtěl dívat
vůbec nevím jaký porty jak a co...kdyby mi někdo poradil byl bych mu moc vděčnej
mám připojení od adsl a router mi dáva adresy z rozsahu 10.0.0. něco
přez lan sen kamerovej system připojim ale z venku ne problém je asi v tom že nemám veřejnou ip ale zde sem se dočetl že by se to dalo něakým způsobem přesměrovat na routeru...bohužel vůbec netuším jak... mohl by mi někdo prosím poradit?
tohle je ten system http://www.kamerove-systemy-cpplus.cz/c ... ame=0400m1
tohle je ten router https://www.o2.cz/osobni/modemy-a-data/ ... 3026e.html
eště připojim to že ten kamerovaj sysstem se na net dostane ale asi mu něco brání v komunikaci stim webem na kterej bych se měl z venku připojit kdybych se chtěl dívat
vůbec nevím jaký porty jak a co...kdyby mi někdo poradil byl bych mu moc vděčnej

0 x