❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaké antény na skoky

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
redmax

Jaké antény na skoky

Příspěvekod redmax » 11 years ago

Zdravím,

potřeboval bych udělal WiFi skoky v průměru na délku 300m a prohnat na nich alespoň 100Mbit.

Jaké antény by byli nejvhodnější?

Děkuji
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

UTP cat.5
coz je vzhledem k neupresneni ~frekvence a technologie asi to nejlepsi, co se da obecne poradit

pak jeste ev. viewtopic.php?f=2&t=14729
ale to uz asi nestihnes...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Dost pochybuji o tvé radě ... 300m utpéčkem? libovolné kategorie?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

aliney

samozrejme, ze to je blbost ;-)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

ludvik píše:Dost pochybuji o tvé radě ... 300m utpéčkem? libovolné kategorie?

UTP5 a 300 metrů při 100 Mbps v pohodě, jen místo Ethernetu musí použít stovkovou verzi TokenRingu (a 16 Mbps verze tokáče šlape na 300 metrů i na zvonkáči), ale ten asi bude dneska také špatně shánět. :-)
0 x

ludvik

Možná by na to šlo naroubovat i nějaký DSL nebo DOCSIS :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

redmax

Pánové, co to? :D :D

Nevím co bych měl upřesnit? 5G na eNku je myslím samozřejmost kvůli té rychlosti, nebo se pletu? Jen bych potřeboval vědět, jaké antény by byly nejvhodnější?
0 x

ludvik

Na 300m je to v podstatě fuk, jaká anténa (i když typově bych doporučil parabolu) ... jde právě spíš o technologii. Se 100Mbit prostě problém mít budeš. Byť v 40Mhz se o tom mluvit asi dá. Ale nespecifikoval jsi jestli full nebo half duplex.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

redmax píše:Pánové, co to? :D :D

Nevím co bych měl upřesnit? 5G na eNku je myslím samozřejmost kvůli té rychlosti, nebo se pletu? Jen bych potřeboval vědět, jaké antény by byly nejvhodnější?

vzhledem k dotazu bych te poprosil spis pouzij 2,4GHz ucel bude stejny a nebudes se prat do neceho o cem nemas paru.

kup si tohle a nech ostatni zit :-]

http://wifi.aspa.cz/ubnt-nanobridge-m2-antena-2x-18dbi-outdoor-klient-mimo-2-4ghz-airmax-z102883/
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

tady nekdo nepobral puvodni dotaz... on nechce tahat UTP kabel 300M ale udelat Bezdratovy skok na 300 M...podle cistoty prostredi...kolik siti v 5G je viditelnych na strane A / B ? treba bude stacit SXT, treba Sextant...urcite ale 40Mhz kanal a half duplex by to mohlo jet i to kilo. Resim podobny problem, mam situaci kdy potrebuji pripojit bytovku vzdalene od jine cirka 120m, optika preves nelze, zakazano, kopat chodniky je nesmysl jak casove tak financne a pocitam ze i v tomto bude mesto hazet klacky pod nohy. Zlehka zvazuji cim to slinkovat...skoda ze nejde u nejakeho RB nastavit vic jak 40Mhz sirka kanalu. Ruseni nejake v luftu je, ale predpokladam ze kdyz to vorostuju zlehka tak by nemel byt problem.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

redmax

Vždy mám hrozný strach položit jakýkoliv dotaz a to právě z toho důvodu, že mě ostatní budou zesměšňovat. Ale ruku na srdce. Také jste se nějak učili, tak proč takového zla?

Vždy, než položím dotaz na jakémkoliv foru, tak minimálně týden hledám informace a pokud si nejsem s odpovědí uplně jistý, raději se zeptám, i když přes odpor.

Kvůli interní síti potřebuji tyto skoky. Optika je nereálná a proto řeším WiFi. 2,4 je tu zarušená jako prase. Po každou budovu udělat zvlášť konekt a prát to VPN je pitomost.

Jinak stačí 100Mbit Half.

Bylo mi odpovězeno a potvrzena moje teorie. Hodit paraboly MIMO, utlumit a uvidíme jak to půjde.

Díky
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 11 years ago

Cheprer píše:vzhledem k dotazu bych te poprosil spis pouzij 2,4GHz ucel bude stejny a nebudes se prat do neceho o cem nemas paru.

kup si tohle a nech ostatni zit :-]

http://wifi.aspa.cz/ubnt-nanobridge-m2-antena-2x-18dbi-outdoor-klient-mimo-2-4ghz-airmax-z102883/

By si sa čudoval ale v niektorých lokalitách mi 2.4G chytá druhý dych . Chodí lepšie ako 5G

pcwifi píše:skoda ze nejde u nejakeho RB nastavit vic jak 40Mhz sirka kanalu. Ruseni nejake v luftu je, ale predpokladam ze kdyz to vorostuju zlehka tak by nemel byt problem.
PW

Dokúp si Custom Frequency a môžeš spraviť 60 MHz kanál (30+30 MHz).
0 x

ludvik

Hlavní důvod je styl položení dotazu. Takto si naběhneš i v Začátečnických tématech, kde jinak (alespoň já) jsme snad tolerantní. Pokud něco chceš, musíš to popsat podrobněji. Zvlášť, když toho sám moc nevíš. Třeba se najde i odpověď, která by díky zjednodušení nikoho nenapadla.
redmax píše:Vždy mám hrozný strach položit jakýkoliv dotaz a to právě z toho důvodu, že mě ostatní budou zesměšňovat. Ale ruku na srdce. Také jste se nějak učili, tak proč takového zla?

Kvůli interní síti potřebuji tyto skoky. Optika je nereálná a proto řeším WiFi. 2,4 je tu zarušená jako prase. Po každou budovu udělat zvlášť konekt a prát to VPN je pitomost.

Pokud je to pro firmu a má to být alespoň nějak kvalitní, pouvažuj spíš o něčem v pásmu 10G. Do těch 100Mbit je asi vcelku fuk, co koupíš. Pravda, vyjde to podstatně dráž, než 5GHz, ale zase to pojede pořád (nebrat za slovo do absurdna ...). S pětkou budeš třeba pořád řešit nějaký problém. A v závislosti na počtu těch skoků můžeš mít taky problém se vůbec do pásma naskládat.
0 x

aliney

redmax píše:Vždy mám hrozný strach položit jakýkoliv dotaz a to právě z toho důvodu, že mě ostatní budou zesměšňovat...

Nechci nikoho zesmesnovat, ale na druhou stranu nejsem radce na zavolani ve 2 rano... (nikdo tady neni) kdyz nekdo napise dotaz, chci wifi na 300m 100mbit, jaou mam koupit antenu, tak na me dotaz pusobi "chci wifi, a chci vedet presne co, odkazy na eshop, s nejlevnejsi cenou a podrobny postup jak to zapojit na 3 kliknuti mysi, protoze me ta problematika nezjima, ja to proste CHCI a hotovo"
Jak bylo psano vyse, podivam se, prectu si nejake temata, nasbiram informace a kdyz se nedozvim odpoved, tak polozim dotaz, ale uvedu "zjistil jsem, ze to a to by mohlo byt ale nejsem si jisty, nebo nevim" ... to je dotaz a ne "delej, hned a at je to jednoduche"
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

redmax píše:Vždy mám hrozný strach položit jakýkoliv dotaz a to právě z toho důvodu, že mě ostatní budou zesměšňovat. Ale ruku na srdce. Také jste se nějak učili, tak proč takového zla?

Vždy, než položím dotaz na jakémkoliv foru, tak minimálně týden hledám informace a pokud si nejsem s odpovědí uplně jistý, raději se zeptám, i když přes odpor.

Jinak stačí 100Mbit Half.

Bylo mi odpovězeno a potvrzena moje teorie. Hodit paraboly MIMO, utlumit a uvidíme jak to půjde.

Díky

Z tvych dotazu citim jak tomu nerozumis a tak prestan vymyslet a nech si poradit, nebo to tu vubec neres.

Pokud tech 300m neni uprostred obrovskeho sidliste s milionem bitu, tak ti to vsude dobre pojede lepe nez 5GHz.

Vzhledem k tomu ze jsi nespecifikoval kde to je tak se ti snazime radit univerzalne.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.