❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MK divné přesměrování portů

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
ssnakess

MK divné přesměrování portů

Příspěvekod ssnakess » 11 years ago

Ahoj,

mám kamerový systém, vnitřni porty 80 a 6036. Přesměroval jsem to na venkovní porty 8080 a 8081 a nemohu se z venku připojit. Jenže když změním vnitrni porty na 8080 a 8081 a přesměruje je ven, tak se krásné připojit a všechno funguje tak jak ma. Zkoušel jsem i jiný porty a došel jsem k závěru, ze když jsou vnitrni a venkovní odlišné, tak to nefunguje. Nevíte čím to muže byt?

Rb2011 ros 6.10.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 11 years ago

Jednoznačně rukama:
dstnat
dst-address 1.1.1.1
dst-port 80
dst-nat
to-address 192.168.1.x
to-port 8080
0 x

ssnakess

Příspěvekod ssnakess » 11 years ago

Asi jsme se špatně vyjádřil. Vím jak přesměrovat porty. Jen jde o to, že:

Nemohu se připojit, když přesměruju:
vnitřní port 80 --- na 8080 venkovní
vnitřní port 6036 --- na 8081 venkovní

ale když změním venkovní porty na:

vnitřní port 80 --- na 80 venkovní
vnitřní port 6036 --- na 6036 venkovní

tak se připojím. Jenže nemohu tam nechat 80 port, protože to potřebuji na něco jiného.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

To bude tím, že ten systém funguje ala-FTP. Tedy si uvnitř nějakého protokolu oznamuje ten port. A ty mu ho NATkou změníš. Pravděpodobně neřešitelné. Zkoušel jsi ovšem změnit jen tu 80 a ten druhý nechat stejný?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.