Ahoj,
mam s mikrotikem tenhle problem : viewtopic.php?f=5&t=14016&p=146987#p146987
a popravde uz tomu moc neverim, po tom co jsem vsechno nacetl, jake jsou s tim neustale problemy.
Doporucite mi nejaky jiny HW?
Co potrebuju :
- Dobrou a rychlou wifi 2,4G
- Moznost vytvorit si virtualni wifi pro navstevy s jinym heslem bez pristupu do LAN
- Gigove porty + rychle routovani kvuli velkym objemum dat - NAS, zalohy, apod
- Idealne static DNS zaznamy - to pouzivam
- Logovani provozu - neni nutne
- VPNky - rad bych si vytvoril pres internet sifrovany tunel a ten si pripojil na jednu z wifin - abych se doma s notebookem bez pripojovani VPNky ve WIN dostal pohodlne do sitoveho rozsahu v praci a soucasne mi fungovala normalni wifi pro zenu a navstevy, ktera by pristup do VPN nemela - na to je mikrotik super, ze se da vytvorit vice rozsahu a vice virtualnich wifin
Idealne v provedeni jedna krabicka, jako byl RB751. Silham po OpenWRT, protoze s Linuxem si zahravam, tak bych se mozna i neco naucil.
Poradite, do ceho jit? Je treba RB951G lepsi? Nebo jsou s ni porad problemy?
P.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Cim nahradit RB751G
s rb951G problémy nejsou
0 x
kup si RB951G a budeš spokojen. Je to to nej co jsem měl v ruce za rozumný peníz. Jediný co se tomu mohlo rovnat byla nějaká krabička za 3 litry od apple. Ovšem pokud blbě nastavíš to RBčko tak se můžeš třeba stavět na hlavu a chodit správně nebude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
No jo, jenze ja to nenastavoval, ja to hodil do defaultu a pouzil jako uplne pitomy router k netu a nejede to skoro vubec. Polozim misto toho TP-Link za 3 stovky a bezi to 5-8x rychleji, tak kde jsme ?
Myslite, ze to na reklamaci vezmou? Je jeste v zaruce. Mam druhy, uplne stejny typ, jen jiny kus a ten beha dobre
Jsou ty 951 odzkousene i z pohledu vetsiho mnozstvi kusu? Kdybych hodnotil 751 podle toho kusu, co mam v praci, je taky uplne super, ale neverim moc systemu, kde maji tak zmetkovou vyrobu?
P.
Myslite, ze to na reklamaci vezmou? Je jeste v zaruce. Mam druhy, uplne stejny typ, jen jiny kus a ten beha dobre

Jsou ty 951 odzkousene i z pohledu vetsiho mnozstvi kusu? Kdybych hodnotil 751 podle toho kusu, co mam v praci, je taky uplne super, ale neverim moc systemu, kde maji tak zmetkovou vyrobu?
P.
0 x