❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WIFI pripojka - Down-1Mbps Up-4Mbps - WTF?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
darksir

WIFI pripojka - Down-1Mbps Up-4Mbps - WTF?

Příspěvekod darksir » 11 years ago

Mam doma takovy zvlastni internet :-) Jsem pripojeny TP-linkem s externi antenou na souseda, ktery ma doma APcko, resp wifi router a DSL modem. Mam to jako spoj asi na 30 metru, s yagi antenou dosud jsem neresil, ze to jede pomalu - 1Mbps , dokud jsem nezjistil, ze Upload mam 4 mega.
A to mi docela vta hlavou. Je moje uvaha spravna, ze je lepsi upload, protoze ja mam lepsi antenu a lepe vysilam? A soused ma za zdi jenom tu malou antenku co je k routeru klasicky?

Nebo mam neco spatne nastaveneho na mikrotiku? Mam totiz ten tp link v rezimu APclient a jeho LAN rozhrani mam pichnute do mikrotiku jako WAN a routuju na obou routerech.

(w1 = wifi na 30 metru s yaginou , w2 = klasicka wifi doma, k= kabel router-router)

SOUSED -----w1--------- TP-link ----k----- MIKROTIK RB751G ----w2--- Notebook WIN7
IP = 192.168.1.1 ====== 192.168.0.100 ===== 192.168.10.100 ======= 192.168.10.113
gw = xxx.xxx.xxx ===== 192.168.1.1 ======= 192.168.0.100 ======== 192.168.10.100

Na vsech trech routerech beha DHCP server na adrese z jejich rozsahu + cca 10-100 takze to tvori takovy hezky retez :-)

Tak co myslite, je to blbe nastavene, nebo to dela signal?
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

Už jen to že máš na DSL 4Mbps upload je dost podivný...
0 x

darksir

pardon, on to neni dsl, ale upc ... navic, mereni v jednu v noci. Jde mi spis o ten nepomer, ze by to melo byt opacne, ne ? A tak mne zajima, jestli to muze zpusobovat nekvalitni wifi spoj, nebo je ma uvaha spatna, protoze pak by to nechodilo v obou smerech?
0 x

darksir

Hm, tak mame jasno... pripojil jsem se kabelem primo k TP linku... DWN 6-8 mega, UP 4 Mega...
To same, kdyz se pripojim kabelem primo do Mikrotika. Ale kdyz jedu pres wifi, nedostanu se s down pres 800 Kilo. Up je OK. Shnila je ta wifina v byte, pripadne moje nastaveni te wifiny vs mikrotik LAN. Budu muset prozkoumat, co to dela, ale TP-link je v tom nevinne.
0 x