❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

wifi-->wifi bridge nefunguje - proč?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
czatlantis

wifi-->wifi bridge nefunguje - proč?

Příspěvekod czatlantis » 11 years ago

Ahoj, nechápu tu jednu věc - mám tu RB433 na testy atd, v něm 3wifi karty. Dál tu mám normálně wifi síť z nějakýho TPlinku s DD-wrt čistě jako AP. V tom RB433 hodím karty do bridge , jednou se připojím na tu wifi síť, druhou se připojím na wifi síť, vytvořenou jako tethering z mobilu. Oboje mám jako client pseudobridge. Do sítě zapojím PCčko, kterýmu nastavím rozsah co by normálně přiřadil mobil (takže 192.168.43.XX). No a teď co nechápu:

Z toho PC pingnu na mobil (192.168.43.1), ale když ikdyž mám tuhle IP nastavenou jako výchozí bránu, tak se na net nedostanu - proč? myslel jsem, že pridge to prostě propojí a mělo by to fungovat??

Pak jsem ještě zkoušel že na tom RB433 udělám další NAT - takže z DHCP jsem si načetl IP z mobilu, NAT, vytvořil sjem novou adresu (192.168.150.1) na rozhraní wifiny co směřuje směrem do sítě a prd - jediný kam se dopingnu v tomto případě je jen ten RB. Přitom z toho RB jde pingnout na mobil v pohodě a i na IP v netu. Když přehodím tu IP na třetí wifi kartu, kterou udělám APčko a připojím se tam notebookem s tou stejnou IP co jsem měl nastaveno předtím (akorát připojeno do mé hlavní wifi sítě), tak to funguje naprosto normálně

Proč to proboha dělá co to dělá? Mohl by mi někdo vysvětlit, jestli je za těma bridge něco složitějšího než si myslím? díky
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 11 years ago

Tak teď jsem zkusil na tom bridge nastavit proxy-arp a začalo to chodit, ale zase přestaly chodit věci co jsem chtěl mít ještě v bridge po LAN portech. Jediný jak se to podařilo fungovat, tak že mám 1.karta: wifi client na hlavní síť, v bridge s 2.kartou co je client na ten mobil a 3. karta je připojená znovu na tu hlavní síť a je v jiným bridge s LAN portama. Chodí to, ale je to dobrá prasárna..
0 x