❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Absolutni novacek zada o pomoc..

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
CZIvo

Absolutni novacek zada o pomoc..

Příspěvekod CZIvo » 11 years ago

Dobry den vsem...

Chtel bych Vas pozadat o pomoc s nastavenim "MIKROTIK RouterBoard SXT Lite5 duální 16 dBi anténa MIMO (2x2), Nv2, L3 (5GHz)"
Pouzivam toto zarizeni pro pripojeni u providera Cheapernet v Praze.. Jsem s tim vcelku spokojeny, mam docela dobrou rychlost a narozdil od UPC kde jsem byl predtim jsem i svete div se schopny hrat nejake online hry bez pingu 20.000... Muj dotaz se tyka nastaveni..

Pan z Cheapernetu se mi na ap na moji zadost pripojil protoze jsem ho prosil o forwarovani portu na muj pocitac pripojeny v tomu AP (jsem jediny klient, tak jsem chtel mit moznost vyuzivat verejnou IP..

pripojil se, chvilku se v tom hrabal, a od te doby mam verejnou ip, super :) ALE... predtim kdyz jsem z jineho pc zadal svoji adresu tak se mi obevila webova administrace mikrotiku a mohl jsem se na dalku prihlasit a mikrotik treba vypnout, nebo se proste vrtat v nastaveni.. bohuzel to ted nejde, vsechny porty 200-65535 jsou smerovane na muj pocitac ve vnitrni siti (zkousel jsem zmenit z 0-65535 na 200-65535 bohuzel bez vysledku)..

muze mi nekdo poradit jak "obnovit" tuhle administraci? nepotrebuju na mem pc provozovat webserver, takze port 80 bych ra vyuzil na tohle..

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dekuji za jakekoliv rady :)
0 x
Forum naprosto k nicemu, na dve inteligentni odpovedi na primej a slusnej dotaz pripada 10 kritik a podobnych kecu k nicemu bez rady.. kazdymu kdo uvazuje o registraci, aby se tu neco "dozvedel" doporucuju se na to vykaslat - ztrata casu.

zzam

Příspěvekod zzam » 11 years ago

Zkus se podívat do:
IP -> SERVICES zda tam máš povolenou službu WWW (80)
0 x

CZIvo

ano neco o tom jsem nasel na netu, ale nic se nezmeni at je nebo neni povolena..

Obrázek

mozna tam musi byt nastavena ta ip? ale jaka?
0 x
Forum naprosto k nicemu, na dve inteligentni odpovedi na primej a slusnej dotaz pripada 10 kritik a podobnych kecu k nicemu bez rady.. kazdymu kdo uvazuje o registraci, aby se tu neco "dozvedel" doporucuju se na to vykaslat - ztrata casu.

ssnakess

Příspěvekod ssnakess » 11 years ago

Zkus vytvořit nové pravidlo

add action=accept chain=input comment="POVOLIT WWW" disabled=no dst-port=80 protocol=tcp

před pravidlem reject input.
0 x

CZIvo

ssnakess píše:Zkus vytvořit nové pravidlo

add action=accept chain=input comment="POVOLIT WWW" disabled=no dst-port=80 protocol=tcp

před pravidlem reject input.

MOOOOC dekuju :) funguje to :)

diky diky diky diky :)
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 11 years ago

každopádně si nejsem úplně jistej, jestli je dobrý mít otevřený všechny porty.
Možná by bylo lepší, si povolit jen ty co jsou potřeba - záleží na tom, co provozuješ.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 11 years ago

škoda že takový absolutní nováčci se nehlásí o práci v naší firmě. Asi bych měl dat za ukol budoucimu pracovnikovi at uděla takovou tu ulohu :-)
Řešili jsme témata nových zaměstnanců v jiném tématu já vím.
0 x

CZIvo

no, pouzivam firewall v ucicim rezimu tak myslim ze "nebezpeci" tech otevrenych portu je minimalni.. jako treba rad bych nastavil jen porty co chci, ale neumim to :D :D
0 x

martynek

Příspěvekod martynek » 11 years ago

Dobrej frequency mode :)
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

jako station tam muzes mit frekvenci jakou chces ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

hehe, podle toho jak to má nastavený je superchannel úplně k ničemu :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

CZIvo

ANo to mi opravdu pomuze, kecy offtopic, komentare toho co vsechno je spatne a jak to mam na ho... nastaveny.. bez jediny pomoci v tom jak to nastavit spravne.. uprimne dekuju tem dvema lidem co se vyjadrili od 1 do patyho prispevku, vsechno ostatni jsou jen kecy k nicemu... koukam ze tady na tom foru nema cenu ztracet cas, jsou tu stejny "inteligenti" jako kdekoliv jinde ktery se zmuzou jenom na prazdny kecy o nicem a kritiku.. tot vse.

takze jeste jednou diky tem dvema, a tohe vlakno muzete klidne smazat a muj ucet taky, protoze tady je to na nic.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

CZIvo píše:ANo to mi opravdu pomuze, kecy offtopic, komentare toho co vsechno je spatne a jak to mam na ho... nastaveny.. bez jediny pomoci v tom jak to nastavit spravne.. uprimne dekuju tem dvema lidem co se vyjadrili od 1 do patyho prispevku, vsechno ostatni jsou jen kecy k nicemu... koukam ze tady na tom foru nema cenu ztracet cas, jsou tu stejny "inteligenti" jako kdekoliv jinde ktery se zmuzou jenom na prazdny kecy o nicem a kritiku.. tot vse.

takze jeste jednou diky tem dvema, a tohe vlakno muzete klidne smazat a muj ucet taky, protoze tady je to na nic.

To jsou silná slova a vlastne nikdo ani nic spatneho nenapsal, jen jeden komentar, ze tam mas nastavene neco jinak a zbyvajici dva, kteri to jen doupresnili. Takze priste se mozna jen min rozcilovat a kdyz uz je forum o nicem, tak sednou do knizek a manualu :wink: .
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

njn, to je ten typ, co polozi dotaz a pak se strasne rozciluje, ze nedostane odpoved do hodiny a jeste takovou, aby to byly jen dva zazracne kliknuti na tlacitko.
Vzhledem k tomu, ze ma "neco spatne" a nefuguje mu to, tak jsou prave ty "kecy o tom jak to ma na hovno" celkem k veci, holt je to marne, hloupemu proste nevysvetlis :D ale treba jen ventiloval nejakou frustraci z osobniho zivota, nekterym to pomaha se vykricet na internetu jak jsou vsichni a vsechno k nicemu ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná