❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

5460AP blbne wifi

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
ssnakess

5460AP blbne wifi

Příspěvekod ssnakess » 12 years ago

Ahoj,

koupil jsem pár použitých APček typu ovislink 5460ap. Používám je v režimu AP a stává se mi na 5 (z 15), že se klienti nemohou občas připojit (notebooky, mobily), většinou přes noc. Vzdáleně se normálně připojím, "active clients" nikdo, restartuju to a v pohodě. Síť (ssid) je většinou vidět a výjimečně ne. Po resetu zase v pohodě, ale stává se to pravidelně, jednou za 2-3 dny. Log přes noc hlásí jen MARK. Nesetkal jste s tím někdo? Je tam nejnovější firmware e19 b3. Zkoušel jsem to různě přenastavit a bez výsledků.

Budu vděčný za každou radu nebo info.

Nastavení:
AP, 5dBi anténa, G-režim, rychlost auto, pass WPA2-psk aes, zapnutý access control, ostatní nastavení default.
Naposledy upravil(a) ssnakess dne 10 Jul 2013 21:26, celkem upraveno 1 x.
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 12 years ago

Jedine co me napada je skusit do nich nahrat appro firmware, zalezi zda je to bug v software nebo zarizenim, tezko rict. U klientu jely vsechny zarizeni az na ty odpalene bez problemu. A nedelaji to nahodou ty zarizeni ktere nemaji V2 verzi, jen me to tak napadlo.
0 x

Rasken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rasken » 12 years ago

Appro pro 5460 jako AP je tusim placeny, a dokonce s montazi nejakeho hw barmeku dovnitr radia.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Zkusil bych prověřit napájecí adaptéry. Přesně s těmihle AP jsme měli problémy, protože hodně padaly. Po prověření se zjistilo, že už nedávaj takovou šťávu, co by měly. Po výměně adaptéru bylo zas všechno ok.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

ssnakess

To Martin: jsou mezi nimi i v2. Ale místo 2dBi původních pendreku používám 5Bi antén od Tp-linku, ale to by nemelo vadit ne?

To Petr: je pravda, že 3 jsou napájeny přes 9V poe, ale 3-4 metry max. Zkusím vyměnit za 12V
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Spíš bych to zkusil napojit napřímo na adaptér a vyzkoušet to. Případně změřit pouze ten adaptér. Na 4 metry by to podle mě být problém vůbec neměl. Ohledně použití vyššího napětí než přes jmenovitého přes poe se například na i4wifi píše toto :-) :

Pozor! Nesnažte se kompenzovat úbytek napětí na dlouhém vedení eth. kabelu použitím nestandardního napájecího zdroje o vyšším jmenovitém napětí, než je doporučeno pro vaše aktivní zařízení. Úbytek napětí na eth. kabelu totiž nastává pouze pokud je zdroj pod zátěží a kabelem protéká proud. V okamžiku snížení odběru proudu (např. při rebootu access pointu) se na vzdálený konec vedení dostane plné napětí zdroje, které může v krajním případě poškodit vstupní stablizační obvody access pointu.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

osobne bych je vyhazel a nahradil vsechny novymi .
Tyhle masiny jsem pouzivali na zacatku , nekdy pred 7mi lety . Vsechny skoncili v popelnicich.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

reset píše:osobne bych je vyhazel a nahradil vsechny novymi .
Tyhle masiny jsem pouzivali na zacatku , nekdy pred 7mi lety . Vsechny skoncili v popelnicich.

Nebo :D
0 x

ssnakess

Já to mám jako hobby, tak do toho nechci moc cpát, proto jsem koupil od kluků použitý. Na místech, kde to blbe vyměnim ap i zdroj budu čekat a čekat. Jestli polovina z nich bude ok, tak to bude chyba hw a půjdou do koše.
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 12 years ago

Je pravdou ze opravdu muze byt problem v napajecim trafu, nemusi dodavat kolik je potreba a proto to tuhne, antena by na to nemela mit vliv.

Cetl jsem ze pouzivas nejaka 9V trafa, pokud vim 5460ka vyzaduje 12V jestli to neni taky tento problem.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Jj, to je fakt. Ty naše měly taky 12V trafa....
0 x

ssnakess

Blbne jich 5 z 15. Příznaky stejně. Asi to dělají ty trafa.
1 napájen přímo 9v
2 napájen 9v poe 5m
3 napajen 9v poe 3m
4 napájen 12v poe 12m (trafo 1,5r stary)
5 napájen 12v poe 2m (trafo nové)

Přes víkend vyměnim ty 9v za 12v.

Jen doufám že za to muže napájení anebo, že jsou ty apcka vadná.
Je jednodušší je vyhodit a nahradit než dal hledat příčinu.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

ssnakess píše:Blbne jich 5 z 15. Příznaky stejně. Asi to dělají ty trafa.
1 napájen přímo 9v
2 napájen 9v poe 5m
3 napajen 9v poe 3m
4 napájen 12v poe 12m (trafo 1,5r stary)
5 napájen 12v poe 2m (trafo nové)

Přes víkend vyměnim ty 9v za 12v.

Jen doufám že za to muže napájení anebo, že jsou ty apcka vadná.
Je jednodušší je vyhodit a nahradit než dal hledat příčinu.

Nic proti ale origo adaptéry jsou 12V. Dávat to na 9V je špatné a jsou pak nestabilní.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Presne tak... :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

špatný to neni, jenom jsou 9V většinou slabý proudově. Si všimněte, že origo maji 1000mA na 12V a 9V maji většinou tak kolem 700-800mA což nestačí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků