Ahoj,
koupil jsem pár použitých APček typu ovislink 5460ap. Používám je v režimu AP a stává se mi na 5 (z 15), že se klienti nemohou občas připojit (notebooky, mobily), většinou přes noc. Vzdáleně se normálně připojím, "active clients" nikdo, restartuju to a v pohodě. Síť (ssid) je většinou vidět a výjimečně ne. Po resetu zase v pohodě, ale stává se to pravidelně, jednou za 2-3 dny. Log přes noc hlásí jen MARK. Nesetkal jste s tím někdo? Je tam nejnovější firmware e19 b3. Zkoušel jsem to různě přenastavit a bez výsledků.
Budu vděčný za každou radu nebo info.
Nastavení:
AP, 5dBi anténa, G-režim, rychlost auto, pass WPA2-psk aes, zapnutý access control, ostatní nastavení default.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
5460AP blbne wifi
Jedine co me napada je skusit do nich nahrat appro firmware, zalezi zda je to bug v software nebo zarizenim, tezko rict. U klientu jely vsechny zarizeni az na ty odpalene bez problemu. A nedelaji to nahodou ty zarizeni ktere nemaji V2 verzi, jen me to tak napadlo.
0 x
Appro pro 5460 jako AP je tusim placeny, a dokonce s montazi nejakeho hw barmeku dovnitr radia.
0 x
Zkusil bych prověřit napájecí adaptéry. Přesně s těmihle AP jsme měli problémy, protože hodně padaly. Po prověření se zjistilo, že už nedávaj takovou šťávu, co by měly. Po výměně adaptéru bylo zas všechno ok.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
To Martin: jsou mezi nimi i v2. Ale místo 2dBi původních pendreku používám 5Bi antén od Tp-linku, ale to by nemelo vadit ne?
To Petr: je pravda, že 3 jsou napájeny přes 9V poe, ale 3-4 metry max. Zkusím vyměnit za 12V
To Petr: je pravda, že 3 jsou napájeny přes 9V poe, ale 3-4 metry max. Zkusím vyměnit za 12V
0 x
Spíš bych to zkusil napojit napřímo na adaptér a vyzkoušet to. Případně změřit pouze ten adaptér. Na 4 metry by to podle mě být problém vůbec neměl. Ohledně použití vyššího napětí než přes jmenovitého přes poe se například na i4wifi píše toto
:
Pozor! Nesnažte se kompenzovat úbytek napětí na dlouhém vedení eth. kabelu použitím nestandardního napájecího zdroje o vyšším jmenovitém napětí, než je doporučeno pro vaše aktivní zařízení. Úbytek napětí na eth. kabelu totiž nastává pouze pokud je zdroj pod zátěží a kabelem protéká proud. V okamžiku snížení odběru proudu (např. při rebootu access pointu) se na vzdálený konec vedení dostane plné napětí zdroje, které může v krajním případě poškodit vstupní stablizační obvody access pointu.

Pozor! Nesnažte se kompenzovat úbytek napětí na dlouhém vedení eth. kabelu použitím nestandardního napájecího zdroje o vyšším jmenovitém napětí, než je doporučeno pro vaše aktivní zařízení. Úbytek napětí na eth. kabelu totiž nastává pouze pokud je zdroj pod zátěží a kabelem protéká proud. V okamžiku snížení odběru proudu (např. při rebootu access pointu) se na vzdálený konec vedení dostane plné napětí zdroje, které může v krajním případě poškodit vstupní stablizační obvody access pointu.
0 x
osobne bych je vyhazel a nahradil vsechny novymi .
Tyhle masiny jsem pouzivali na zacatku , nekdy pred 7mi lety . Vsechny skoncili v popelnicich.
Tyhle masiny jsem pouzivali na zacatku , nekdy pred 7mi lety . Vsechny skoncili v popelnicich.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:osobne bych je vyhazel a nahradil vsechny novymi .
Nebo

0 x
Já to mám jako hobby, tak do toho nechci moc cpát, proto jsem koupil od kluků použitý. Na místech, kde to blbe vyměnim ap i zdroj budu čekat a čekat. Jestli polovina z nich bude ok, tak to bude chyba hw a půjdou do koše.
0 x
Je pravdou ze opravdu muze byt problem v napajecim trafu, nemusi dodavat kolik je potreba a proto to tuhne, antena by na to nemela mit vliv.
Cetl jsem ze pouzivas nejaka 9V trafa, pokud vim 5460ka vyzaduje 12V jestli to neni taky tento problem.
Cetl jsem ze pouzivas nejaka 9V trafa, pokud vim 5460ka vyzaduje 12V jestli to neni taky tento problem.
0 x
Blbne jich 5 z 15. Příznaky stejně. Asi to dělají ty trafa.
1 napájen přímo 9v
2 napájen 9v poe 5m
3 napajen 9v poe 3m
4 napájen 12v poe 12m (trafo 1,5r stary)
5 napájen 12v poe 2m (trafo nové)
Přes víkend vyměnim ty 9v za 12v.
Jen doufám že za to muže napájení anebo, že jsou ty apcka vadná.
Je jednodušší je vyhodit a nahradit než dal hledat příčinu.
1 napájen přímo 9v
2 napájen 9v poe 5m
3 napajen 9v poe 3m
0 x
ssnakess píše:Blbne jich 5 z 15. Příznaky stejně. Asi to dělají ty trafa.
1 napájen přímo 9v
2 napájen 9v poe 5m
3 napajen 9v poe 3m
Nic proti ale origo adaptéry jsou 12V. Dávat to na 9V je špatné a jsou pak nestabilní.
0 x
špatný to neni, jenom jsou 9V většinou slabý proudově. Si všimněte, že origo maji 1000mA na 12V a 9V maji většinou tak kolem 700-800mA což nestačí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků