❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zamrzá winbox

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
75.Petr

zamrzá winbox

Příspěvekod 75.Petr » 12 years ago

Dobrý večer, prosím o radu. Mám na stole dvě RB532 jako spoj, když se připojím přes winbox z RB1 do RB2 tak v zátěži zamrzá a dlouho načítá winbox, ale pokud přes RB2 nic nejede tak winbox běží dobře. Pokud se připojím přímo eth na RB2 tak vše funguje i při zátěži. Můžete prosím poradit čím by to mohlo být? Předem děkuji.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

že by to bylo tim že si zatěžuješ spoj přes kterej se tam připojuješ? Nevalíš tam náhodou UDP test když tam lezeš?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

75.Petr

Žádný test nemám puštěný. Mám to na stole přes pendrek 2,4, zkoušel jsem B i G, pořád stejný problém. Pokud se připojím netbookem na RB2 na wifi nebo eth a chci se kouknout přes PC na RB2 přes RB1 ve winboxu tak při sebemenším toku dat zamrzá winbox. Pokud netbook odpojím tak stále winbox zamrzlý, musím ho vypnout a znovu přihlásit a pak vše v pořádku, zase do doby než se připojí netbook. Děkuji za radu.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

a spoj se v logu rozpoji, nebo pres nej proste jen nic netece?
btest mezi rbcky ma jake vysledky?
mas to na stole = prepaleny vykon, nebo slaby vykon (ale to asi ne) ?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

75.Petr

Spoj zůstane spojený, data protýkaj. Když omezím rychlost netbooku tak na 1,5 Mbit tak z RB1 se připojím do RB2 přes winbox a tak vše je OK, ale pokud zvýším rychlost tak to pomalu začne zamrzat, že se nedá nic nastavovat. Také se stane, ale jen když se chci připojit přes RB1 do RB2, že naběhne winbox a jsou prázdné tabulky a trvá než se postupně zobrazí údaje a nastavení je nepoužitelné. Btest je v pořádku. Výkon mám stažený. RB1 mám eth a wireless v bridge a RB2 dostává adresu přes RB1, wireless a eth DHCP server. Může být chyba v nastavení? Díky za rady.
0 x

aliney

muze byt chyba v nastaveni, ale my ho nevidime, takze nerekneme :-)
tohle co popisujes mi obcas delaji vecicky, kde se mi podari nastavit stejne IP a dojde ke konfliktu

potrebujes zjistit, jestli mas chybu hardwarovou nebo softwarovou takze si zresetuj nastaveni obou do defaultu, nastav si RB1 jako AP, RB2 jako station, slinkuj je, nastav jim nejaky subnet na ether, kde se pripojujes si nastav jiny rozsah , hod si tam klidne dhcp,nic nedavej do bridge +/- par dalsich nutnych nastaveni aby to vubec fungovalo a zkus se pripojit. resetem snad odstranis nejakou chybu, kterou si mohl udelat, pokud neudelas stejnou znovu :-D

Na zamrzani winboxu a prazdne tabulky si vzpominam u RB433, kde bezela verze 4.xx , po upgradu Biosu i Firmwaru to jelo.
Taky jsem mel jeden netbook, kde si RB nerozumelo se sitovou kartou, ale jen u veci, ktere byly na primo do ntb, Ty se pripojujes az na vzdalene a mistni ti jede, takze to asi nic.
0 x

75.Petr

Resetoval jsem několikrát pořád stejný problém, internet jede, ale když chci vzdáleně připojit PC přes RB1 do RB2 winbox se zobrazí buď s prázdnýma tabulkama nebo se sekaj grafy rychlosti. Čím víc teče dat tím se víc seká winbox, když data přestanou téct tak to zůstane seklé s velkou prodlevou obměny. Ale internet jede z RB2 kde je připojen netbook, dělá to jak přes wifi tak eth. Je možné jiné nastavení než bridge na RB1 abych se dostal do RB2 winboxem? Nebo můžete poradit, jak to máte nastavené? Děkuji za tipy.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nepřipojuješ se na macovku?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

aliney

na MAC druheho rb pres prvni rb to snad ani nejde ne? jedine z prvniho mac telnetem na druhe
0 x

75.Petr

Ano, připojoval jsem se přes RB1 na RB2 MAC. Už jsem zkoušel přes ip adr., ale nešlo to, myslel jsem, že je to, protože to RB2 nevidím ve winboxu. Pak jsem přišel na to, že mám někde chybu v nastavení DNS jak jsem to pořád resetoval a nastavoval a tak jsem zapomněl to vyzkoušet znovu přes IP. Až teď, jak jste to napsali, tak jsem to hned zkusil a vše OK. Děkuji moc za rady. Je možné nějak ještě nastavit, aby se mi i to RB2 zobrazovalo ve winboxu. Ještě jednou moc dík.
0 x