❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nanobridge m5 bez resetovacího tlačítka na POE

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
iiyama

nanobridge m5 bez resetovacího tlačítka na POE

Příspěvekod iiyama » 12 years ago

Dobrý (i když deštivý) den.
Vlastním Ubiquiti nanobridge m5, dneska jsem něco nastavoval a nedostanu se do nastavení. Potřeboval bych resetovat nanobridge, jenže na POE jednotce není resetovací tlačítko... jak na to?
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

iiyama píše:Dobrý (i když deštivý) den.
Vlastním Ubiquiti nanobridge m5, dneska jsem něco nastavoval a nedostanu se do nastavení. Potřeboval bych resetovat nanobridge, jenže na POE jednotce není resetovací tlačítko... jak na to?

vylezt na strechu, kuchnout to a podrzet tlacitko reset? :D
jeste ale existuje jedna finta od stolu, ale musim za googlit

edit: tady je o tom diskuze: http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=18236 podle toho co jsem pochopil staci na moment pustit do datovych paru 24V a melo by to byt v tovaru, ale nesmi byt v konfiguraku parametr system.button.reset = disabled

edit2: jo a mohl by jsi zverejnit co jsi nastavoval, ze se tam nedokazes dostat?
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

iiyama

Už jsem to resetoval, pomocí toho tlačítka na NB,
nastavoval jsem tam port forwarding - protože mám veřejnou adresu a pár věcí bych rád zpřístupnil ale asi to neumím :roll:
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

iiyama píše:Už jsem to resetoval, pomocí toho tlačítka na NB,
nastavoval jsem tam port forwarding - protože mám veřejnou adresu a pár věcí bych rád zpřístupnil ale asi to neumím :roll:

tak pokud to bylo v rezimu router (asi bys jinak nenastavoval port forwarding), tak ses na to mohl normalne dostat bez resetu
predpokladam zaply nat, dhcp server -> v prohlizeci ip tvoji default gw, login+heslo
nevidim v tom zadny problem
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

iiyama

tak snažil jsem se forwardovat port pro PPTP VPN server který mě běží na Mikrotiku. Do UBNT jsem zadal private IP, private port a publick port - v mém případě port: 1723. Uplatnil jsem nastavení a už jsem se nemohl dostat do webadministrace UBNT, teď mám zas to samé nastavené a dostanu se tam. Jediný problém je že mě nejde to VPN ale to už je na nové téma...
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 12 years ago

Zkoušel jsi SSH?
0 x

iiyama

jak ssh?
0 x