❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Poe na 70m

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
mikyx

Poe na 70m

Příspěvekod mikyx » 13 years ago

Potřeboval bych na jeden budoucí vysílač přitáhnou napájení ke 2 mk. Je možné napájení přitáhnout přes poe na 70m ?

Děkuji za zodpovězení začátečnické otázjky :)
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Vyzkouseno mam na 60m a funguje. Doporucuji ale 24V trafa
0 x
Bývalý ISP...

mikyx

Příspěvekod mikyx » 13 years ago

Tomáš Nesrsta píše:Vyzkouseno mam na 60m a funguje. Doporucuji ale 24V trafa

Díky za odpověď. Určitě dám nějaké silnější.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

no ted me ceka podobna trasa, tam ale povedu pro jistotu 2 UTPka, jedno ciste napajeni - sloucim pary a druhy jen data. Trafa pouzivam 20 / 24V, 3-5A, notebookove zdroje prevazne, to musi valit jak z praku Potahne to 2x RB711 + RB750.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

Mam 97 m POE nakonci RB411 s CM9 a napajeno UBNT 24V/1 . Slepe bezproblemu 2 roky.

Ale od te doby to delam 48V a na druhou stranu http://wifi.aspa.cz/ovislink-airlive-po ... v-z100843/
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Ono trochu záleží i na použitým káblu. Levný káble mají tenčí drátky. Nedávno jsem v nouzi koupil Solarix a měl jsem problém nacpat drátky do konektoru, zatímco levnej v konektoru značně kvedlá.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Urcite bych pouzil 48V zdroj a nakonci splitter a nebo od UBNT ...

Mam v provozu trasu napajeni v delce 410 metru, kde sem nemohl tahat vlastni CYKY a 230V, ale musel sem pouzit nizke DC napeti + jejich mnohazilovy kabel (celkovy prurez nevim z hlavy). Tak na zacatku je 54,1V z 150W zdroje a na konci je asi 48V a dva plne obsazene RB433AH s provozem kolem 30mbps behaji uz skoro dva roky bez problemu ... 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Repkins píše:Ono trochu záleží i na použitým káblu. Levný káble mají tenčí drátky. Nedávno jsem v nouzi koupil Solarix a měl jsem problém nacpat drátky do konektoru, zatímco levnej v konektoru značně kvedlá.

Nemyslel jsi to spis obracene? Ja jsem jednou musel v nouzi koupit zbytek levnyho klubka u mistniho kamenneho prodejce a pak si rval vlasy - po natazeni kabelu (a navic jak naschval dost slozite od anteny pres pudu, podkrovi do prizemi) jsem zjistil, ze je v nekolika mistech prerusen.....
Byl to levnej smejd.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

V dnesni dobe si natahni jakykoliv drat na napajeni a k tomu dej opticky kabel. Kabel ti udelaji na miru treba v Alternetivo.
Treba s konektory SC duplex. K tomu dva media konvektory. Na jedne strane bys asi musel srazit napajeni pro ten konvektor na 9V. (nebo laborovat s UTP a pustit do 4 dratu 24V a do 4dratu 12V)
Bude to o 3 000,- drazsi, ale to se ti vrati se spokojenymi zakazniky a s klidnym spanim.
Mozna si na me vzpomenes az tam pojedes v lete menit vypalene RB po bource.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Pintero: Tak to byl asi nějakej černej dovoz padělaných kabelů z Polska.. :) Nebo to vyráběli rákosníci někde v kumbálku za tržnicí... Splítali to jako pomlázku..

Na běžný instalačky kupuju FTP Gembird, Solarixe jsem bral fakt jen z nouze. Dávat ho ke nevděčným kliošům je jak házet perly sviním...
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 13 years ago

pcwifi píše:no ted me ceka podobna trasa, tam ale povedu pro jistotu 2 UTPka, jedno ciste napajeni - sloucim pary a druhy jen data. Trafa pouzivam 20 / 24V, 3-5A, notebookove zdroje prevazne, to musi valit jak z praku Potahne to 2x RB711 + RB750.

PW

To sa ti tam už oplatí natiahnuť dvojlinku 0.75 , teda pokial nepoužívaš lacný šmejd tipu gembird a pod.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

na trhu je optický kabel s dvěmi celkem silnými vodiči pro 48V.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

Hatatitla - chcu tam rac mejt jen datovky aby do toho nezacal nekdo rypat ze tam jsou jiny kable a esi tam nevede 230V apod. kydy, o ty nestojim :)

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

neverhappy píše:V dnesni dobe si natahni jakykoliv drat na napajeni a k tomu dej opticky kabel. Bude to o 3 000,- drazsi, ale to se ti vrati se spokojenymi zakazniky a s klidnym spanim.
Mozna si na me vzpomenes az tam pojedes v lete menit vypalene RB po bource.

Dnes uz bych to delal jedine tak - bohuzel mam par lokalit s dlouhym FTP
hapi píše:na trhu je optický kabel s dvěmi celkem silnými vodiči pro 48V.

Bingo :wink:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

hapi píše:na trhu je optický kabel s dvěmi celkem silnými vodiči pro 48V.

a dal bys tu odkaz? ja ho onehda hledal, ale nemohl najit...
0 x
Jan Ptáček