❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Prepojenie mojej siete cez WIFI s druhou sietou

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
houter.martin

Prepojenie mojej siete cez WIFI s druhou sietou

Příspěvekod houter.martin » 13 years ago

Vsetkych Vas zdravim,

nechcem, aby to vyznelo, ze som ignorant a nic som si tu na fore o tom neprecital, lenze je tu tak vela nazorov, ze mam uz v hlave zmatok !

Som programator, takze v sietarine nie som doma, tak ma prosim nekamenujte!

Pred casom som si kupil dom v BA v novostavbe a tesil som sa aj z rychleho internetu, aj z pevnej linky na telefonovanie a aj z mnozstva TV stanic. Lenze ako to na Slovensku chodi, stavebna firma, ktora postavila nas dom predala nebytovy priestor s kablami konkurencnej firme v BA, ktora tiez poskytuje, telefonovanie, internet a aj TV. Dosledok je, ze ma odpojili od existujuceho poskytovatela a nakolko maju v dome monopol, nutia ma do vyuzivania ich horsich sluzieb, ako som mal predtym.

Jeden brat byva v panelaku 20m vzdusnou ciarou a vidim jeho balkon a druhy brat byva v panelaku 300m a tiez vidim jeho balkon.

Sledujem, ze mala vzdialenost moze byt problem. Prosim Vas, skusenych vlkov, ktori sa tymto zivíte, resp. mate rozbehane podobne riesenie ... od ktoreho brata a akym sposobom, s vyuzitim akej technologie (co najrychlejsej) by som mohol zdielat internet ?

Som laik, ale Mikrotik mi je nejako sympaticky :)

Dakujem pekne za Vase nazory a aj Vas cas !
Martin

houter.martin@gmail.com
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

Na tuhle vzdalenost ti bude stacit 2x http://wifi.aspa.cz/nanostation-loco-m5 ... on-z102297
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

houter.martin

Daxxim píše:Na tuhle vzdalenost ti bude stacit 2x http://wifi.aspa.cz/nanostation-loco-m5 ... on-z102297

:) dakujem za prispevok, ale celkom nerozumiem, ci to plati pre 20m alebo pre 300m. Este sa jedna o to, ze ten brat co byva 300 m ma doma zavedeny rychlejsi internet, ako ten, ktory byva cez cestu. U brata bude treba nastavit Nanostation do rezimu AP a u mna do rezimu klient ? Prosim, aku realnu rychlost z toho vytlacim ?

Dakujem pekne za pomoc :)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

:) Pokud je mu sympatický Mikrotik, tak nenabízej UBNT. Od Mikrotiků by měl postačovat RouterBoard SXT - možná pro někoho složitější na nastavení, ale variabilita nastavení a množství funkcí to bohatě vynahradí.
0 x

houter.martin

Repkins píše::) Pokud je mu sympatický Mikrotik, tak nenabízej UBNT. Od Mikrotiků by měl postačovat RouterBoard SXT - možná pro někoho složitější na nastavení, ale variabilita nastavení a množství funkcí to bohatě vynahradí.

Repkins: no fajn a v akom rezime by bezal SXT u brata a v akom rezime u mna ? Da sa tu niekde najst schema podobnej siete ? Ak by som isiel cez SXT, je to vela nastavovania ohladom toho SXT ? Casto som tu narazil na nejake karty od Mikrotiku ... budem ich potrebovat aj ja ?

Dakujem pekne za odpoved.
Martin
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše::) Pokud je mu sympatický Mikrotik, tak nenabízej UBNT. Od Mikrotiků by měl postačovat RouterBoard SXT - možná pro někoho složitější na nastavení, ale variabilita nastavení a množství funkcí to bohatě vynahradí.

Jasne, ale NS je jednodussi nastavit a je levnejsi.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

houter.martin

Daxxim píše:

Daxxim:Dakujem za prispevok, ale celkom nerozumiem, ci to plati pre 20m alebo pre 300m. Este sa jedna o to, ze ten brat co byva 300 m ma doma zavedeny rychlejsi internet, ako ten, ktory byva cez cestu. U brata bude treba nastavit Nanostation do rezimu AP a u mna do rezimu klient ? Prosim, aku realnu rychlost z toho vytlacim ? Existuje tu nejaka overena schema podobnej siete, ako to funguje ?

Dakujem pekne za pomoc
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

houter.martin píše:
Daxxim píše:

Daxxim:Dakujem za prispevok, ale celkom nerozumiem, ci to plati pre 20m alebo pre 300m. Este sa jedna o to, ze ten brat co byva 300 m ma doma zavedeny rychlejsi internet, ako ten, ktory byva cez cestu. U brata bude treba nastavit Nanostation do rezimu AP a u mna do rezimu klient ? Prosim, aku realnu rychlost z toho vytlacim ? Existuje tu nejaka overena schema podobnej siete, ako to funguje ?

Dakujem pekne za pomoc

Osobne mam ptp spoj na 600m 2x AirGrid M5 a vysledky mereni rychlosti jsou: RX: 38.94 Mbps TX: 41.68 Mbps Total: 80.62 Mbps
Ano tak jak pises, jeden bude AP a druhy klient. Nastavil bych to do rezimu bridge.
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 13 years ago

já bych spíš volil cestu WDS. zachováte tim jednu síť - sdílení souborů, a jeden NAT
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

jenda.master píše:já bych spíš volil cestu WDS. zachováte tim jednu síť - sdílení souborů, a jeden NAT

to kazdopadne
0 x

houter.martin

jenda.master píše:já bych spíš volil cestu WDS. zachováte tim jednu síť - sdílení souborů, a jeden NAT

:) cestou WDS ? Mozete mi to aspon velmi v skratke popisat, alebo mi poradit nejaky link ?

Dakujem pekne :)

Pekny zvysok dna
Martin
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

0 x

houter.martin

houter.martin píše:

:) cestou WDS ? Mozete mi to aspon velmi v skratke popisat, alebo mi poradit nejaky link ?

Pekny zvysok dna
Martin

... no ja som laik, ale docital som sa, ze cez WDS moze rapidne poklesnut priepustnost takejto siete ... nebude predsa len lepsie nastavit zariadenia do rezimu bridge, ako mi tu uz niektori pisali ?

Prijemny zvysok dna :)
Martin
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

houter.martin píše:
houter.martin píše:

Pekny zvysok dna
Martin

... no ja som laik, ale docital som sa, ze cez WDS moze rapidne poklesnut priepustnost takejto siete ... nebude predsa len lepsie nastavit zariadenia do rezimu bridge, ako mi tu uz niektori pisali ?

Prijemny zvysok dna :)
Martin

Ak si navzajom vidite na byty, tak kup tri tie UBNT Loco M5, jedno daj do modu AP u brata, ktory ma rychlejsi internet, a dalsie dva daj do modu klient, jedno u teba a jedno u brata co ma pomalsi net - ten nech to zrusi-usetri ;-). NA UBNT zariadeniach v zalozke system-tusim si navol ako jazyk cestinu a za par minut to mas zbuchane. Nastav len zaklad.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

Mi přijde, jako bychom si neviděli do huby. V jiném topicu řešíme jak co nejlépe zabránit sdílení a přeprodávání internetu třetím osobám a tady se můžete přetrhnout abyste vymysleli nejlevnější a nejlepší způsob jak si nasdílet internet z jedné přípojky mezi tři lidi :lol:
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet