nechcem, aby to vyznelo, ze som ignorant a nic som si tu na fore o tom neprecital, lenze je tu tak vela nazorov, ze mam uz v hlave zmatok !
Som programator, takze v sietarine nie som doma, tak ma prosim nekamenujte!
Pred casom som si kupil dom v BA v novostavbe a tesil som sa aj z rychleho internetu, aj z pevnej linky na telefonovanie a aj z mnozstva TV stanic. Lenze ako to na Slovensku chodi, stavebna firma, ktora postavila nas dom predala nebytovy priestor s kablami konkurencnej firme v BA, ktora tiez poskytuje, telefonovanie, internet a aj TV. Dosledok je, ze ma odpojili od existujuceho poskytovatela a nakolko maju v dome monopol, nutia ma do vyuzivania ich horsich sluzieb, ako som mal predtym.
Jeden brat byva v panelaku 20m vzdusnou ciarou a vidim jeho balkon a druhy brat byva v panelaku 300m a tiez vidim jeho balkon.
Sledujem, ze mala vzdialenost moze byt problem. Prosim Vas, skusenych vlkov, ktori sa tymto zivíte, resp. mate rozbehane podobne riesenie ... od ktoreho brata a akym sposobom, s vyuzitim akej technologie (co najrychlejsej) by som mohol zdielat internet ?
Som laik, ale Mikrotik mi je nejako sympaticky

Dakujem pekne za Vase nazory a aj Vas cas !
Martin
houter.martin@gmail.com