❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Processor-problém

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
gerforen

Processor-problém

Příspěvekod gerforen » 13 years ago

Dobrý den,pořídil sem si tento processor-AMD FX-Series FX-4100
který má mít čtyři jádra ale můj počítač vidí jenom 2. tak vás žádám o radu jak z toho dostat ty 4.
http://ulozobrazek.cz/images/979V_st_i_ek.png
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hahahaaaa, marketing funguje dobře že? má to dvě jádra bulldozer a každý z nich se tváří jako 2 logický jednotky.

Tedy 2 fyzický jádra nebo 4 logický. Je to stejný jako u hyperthreadingu u intelu. V systemu jsou vidět vždy fyzické počty jader. Ve správci úloh uvidíš logický neboli jak se tak dneska marketingově říká "kolik vláken zvláde zpracovat na jednou"
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

kdyz sem stavel prumerne herni pc do cca 15kk, tak sem taky vybiral mezi FX quad core a i3. Nakonec zvitezilo i3 a ac jen s 2 jadry je to poradna naloz vykonu ve spojeni s grafikou utahne vlastne vse. Od te doby dlabu na cokoliv od AMD :) Intel je proste o kroky napred...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

čistá pravda. Nečet někdo test mezi Xeonem E3 a posledními "šestnáctijádrovými" opterony? No co myslíte, jak to dopadlo? Dopadlo to špatně pro AMD. 4 vs 16 :-D . Prý se ty opterony hodí na virtualizací ale tak nějak mám pochyby jelikož pokud dám jedno jádro jednomu OS tak pojede fakt myzernou rychlostí. Neni tajemství že všechny poslední procesory od AMD jsou totálně mimo. Testy dokonce uvádějí, že nová jádra jsou pomalejší než starší phenomy. Totální proser. Člověk si musí zvážit jestli si koupí intela s pomalejší grafikou ale silnym cpu a nebo výkonnou grafikou a pomelim cpu. Já vždy volim intela protože ta grafika v amd ať je rychlá jak chce, stejně se nedají na tom hrát hry takže radši intela který zvládne základní akceleraci v webu, flashe atd,, na výbornou.

Neprodal ti někdo nějakej fake procesor pod záminkou quadcore?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Cheprer

tak ja bych treba konkretne na buldozerem nepremyslel vubec. Ale davat do herniho pece i3? Jako proc tam nedat nejvyhodnejsi i5 2550k treba. K tomu nejakou slusnou desku za 2tis, grafiku idealne 7850-7870 a k tomu treba define r3 nebu uz dnes r4 bednu, seasonic zdroj naky kingstony hyperX ramky a je postarano. :-] ted jsme staveli neco podobneho, vlastne stejneho do 10tis akorat bez grafiky.

jo a pokud sem pochopil srovnani APU intel vs amd, tak pokud si opravdu myslite ze se na tom nedaji hrat hry, tak myslete :-] vyvracet to asi nebudu. ALe na mem e-350 kdyz je nuda tak neni problem Killing Floor, L4D, HL:DM, AoEo.... takze bych to nevidel tak tragicky
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ptas se proc pri napjatem rozpoctu nedat i5 za 5,5 tacu a proc sem dal i3 za 2,8 tacu co ma i skrz svuj nizky segment dostatek vykonu na to aby utahlo vse ? nebavim se o Settlers :) nebo podobny vykopavky. Crysis 2 temer naplno apod. tituly, to bylo aktualni tema pri skladani pc. Podarilo se, majitel je spokojen, protoze si nemusi honit triko tim, ze je frajer co ma v pc i5, ktere by prispelo jen k prodrazeni celeho pc, vykon navic zadny.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Cheprer

Ja mam teda i5 2500k vesme pod 5 tis... ale se slabsim taktem ses na 4tis... Ja zminil jenom ze ta 2500k je nejlepsi pomer cena/vykon. Ale plus minus par kacek to mas za 4 tis. Coz mi treba pripade docela mensi plus. LEhce prez tisicovku rozdil :-] A uz jenom uprava fotek v photoshopu je neskutecne znat. Ale zalezi vzdy na pozadavkech klienta.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886