Aha, to je zajímavé. A to zarušení se projevuje jen když klienti aktivně vysílají na tom daném spoji a na konkrétním kanálu nebo vadí i okolní sítě?
Fresnelovu zónu jsem počítal, měla by mít doutníkový tvar o poloměru 3m, takže nějaká větvička tam vadit bude. Je to špatný, město se o přilehlou zeleň nestará no kdyby jen město... ještě před nějakým rokem jsem měl internet z jiného AP, bohužel čas plynul a všecko rostlo jak blázen, soused se o zahradu nestaral vůbec a domluvit se s ním nedalo. No a teď přes ten jeho zalesněný pozemek není vidět nikam, sám blbec používá pomalé a předražené ADSL protože jsem mu před rokem odmítnul natažení kabelu od nás
Jsem rád, že aspoň jedna strana zůstala "volná", jenže to nebude na dlouho jestli se s tou zelení něco neudělá. Mám rád přírodu, ale občas bych to všecko nejraději zlikvidoval. Uklízet na podzim bordel kterej není z mé zahrady, hm opravdu zábava.
Asi založím nějaké téma, docela by mě zajímalo jak poskytovatelé řeší stromy. V takovém Řecku nebo Srbsku, ... no zkrátka východě

tam to mají dobře pořešený, wifi se používají jen málo všecko se tahá pěkně po FTP nebo co to vlastně je a pak se na to rovnou připojují klienti.