❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Lokalizace vysilacu
- midnight_man
Re: Lokalizace vysilacu
To sú vážne veci. Už aspoň vieme ako bude vyzerať záveť poskytovateľa internetu 

0 x
jinak pokud chceš něco na vyhledávání ala MK a velká anténa, tak rozhodně nekupuj RB800 kuli tomu ale kup RB711 to ti na tohle použití bohatě postačí a ušetříš několik tisíc....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Pekny, takze se to krmi z azdsl. Jakej tamje cca mesicni prijem? Urcite bych o2 zrusil a koupil bych garant connect.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
No a proč se namísto lítání s anténou raději nezeptat přímo zákazníků, kam mají namířenou anténu? 
Předpokládám, že bys na ně mohl mít kontaktní e-maily. Tak jim prostě rozeslat hromadný e-mail s informací, že síť má na starost nový správce...a při té příležitosti je požádat, zda by ti mohl každý z nich napsat, kam má namířenou anténu. Někteří to budou vědět přesně, někteří ti vůbec neodpoví, ale přijde mi to jako rozumnější řešení, které by mohl vést rychleji a lépe k požadovanému výsledku.

Předpokládám, že bys na ně mohl mít kontaktní e-maily. Tak jim prostě rozeslat hromadný e-mail s informací, že síť má na starost nový správce...a při té příležitosti je požádat, zda by ti mohl každý z nich napsat, kam má namířenou anténu. Někteří to budou vědět přesně, někteří ti vůbec neodpoví, ale přijde mi to jako rozumnější řešení, které by mohl vést rychleji a lépe k požadovanému výsledku.
0 x
Za ty 3 dny nebo kolik se to tady řeší, bych měl to místo obejíté a zeptal se lidí (těch, co mají anténu na domě, ke komu jsou připojeni atd.). Asi máš dost času vymýšlet něco, co jde udlěat úplně jinak ...
0 x
- midnight_man
Samozrejme, vela klientov vie kam smeruje anténa, kde je vysielač
Sú to typy ľudí ktorý vedia o tej časti siete pomaly viac ako majiteľ
stačí nájsť toho správneho.

0 x
rouchi: RB800 jsem nekoupil, ale byla skladem, vlastne jako vsechny veci, ktere jsem nakonec pouzil.
reset: mozna mi neco uteklo, ale jak si prisel na to, ze je zivene z adsl? jakoze neni
DarkLogic: ptat se zakazniku zrovna nechci, ale je pravda, ze jsem narazil na jednoho noveho, ktery vedel kam se BUDE koukat, protoze si zjistoval kdo v okoli by mu mohl net poskytnout. Mozna by nebylo od veci ho vyslat po siti at najde vsechny
Celkove shrnuto, to co jsem potreboval jsem nasel bud vyhledavanim vyse zminenym, neco mi rekl ten aktivni budouci zakaznik a neco nasel dalekohled a overilo zamereni... no a tech par dalsich se jeste dohleda, ted je prioritnejsi vymenit jeden klicovy RB s NsD a zjistil jsem, ze full backup / restore neni zas tak uplne "jednoduche"
reset: mozna mi neco uteklo, ale jak si prisel na to, ze je zivene z adsl? jakoze neni

DarkLogic: ptat se zakazniku zrovna nechci, ale je pravda, ze jsem narazil na jednoho noveho, ktery vedel kam se BUDE koukat, protoze si zjistoval kdo v okoli by mu mohl net poskytnout. Mozna by nebylo od veci ho vyslat po siti at najde vsechny

Celkove shrnuto, to co jsem potreboval jsem nasel bud vyhledavanim vyse zminenym, neco mi rekl ten aktivni budouci zakaznik a neco nasel dalekohled a overilo zamereni... no a tech par dalsich se jeste dohleda, ted je prioritnejsi vymenit jeden klicovy RB s NsD a zjistil jsem, ze full backup / restore neni zas tak uplne "jednoduche"

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Jednoduché to není, pokud neplatí tyto předpoklady:
1) musí být stejné typy RB (když nejsou, tak to pouze MŮŽE fungovat, ale nemusí)
2) musí být stejné miniPCI karty (nemusí být ve stejném pořadí, ale musí v nich být stejný pigtail, logicky)
3) Měly by být ne úplně odlišné verze ROS
Jinak je tu export a známé "hledaj a najdi", i se svými bugy (miluju když mi exportovaný skript proběhne a nic, napíše to, že už tam ten exportovaný obsah už je, a on není, takhle sem exportoval 6x simple queues a lidi z jednoho rbčka to tam nedalo, že už tam prý jsou a přitom nejsou, a nezabírá ani rename, ani smazat SQ, pořád to samé, 5 se přidá, 6. odmítne).
1) musí být stejné typy RB (když nejsou, tak to pouze MŮŽE fungovat, ale nemusí)
2) musí být stejné miniPCI karty (nemusí být ve stejném pořadí, ale musí v nich být stejný pigtail, logicky)
3) Měly by být ne úplně odlišné verze ROS
Jinak je tu export a známé "hledaj a najdi", i se svými bugy (miluju když mi exportovaný skript proběhne a nic, napíše to, že už tam ten exportovaný obsah už je, a on není, takhle sem exportoval 6x simple queues a lidi z jednoho rbčka to tam nedalo, že už tam prý jsou a přitom nejsou, a nezabírá ani rename, ani smazat SQ, pořád to samé, 5 se přidá, 6. odmítne).
0 x
LIVE jsem to jeste nezkousel menit, ale RB600 chci pouzit stejny. CPU jsem nevidel nad 60%, takze to asi zvlada dobre
zjistil jsem, ze bude asi vhodne pouzit fyzicky stejne PCI karty, nez na novych prepsat MACy podle starych
1) proto, ze nebudu muset nikde nic menit v zaznamech a znovu spojovat... proste vypnout, vymenit desku, zapojit a jit domu
2) doufam, ze vypadky celeho boardu nezpusobuje jedna z nich
Ale pro jistotu jsem myslel, ze karty bude dobre nastrkat i ve stejnem poradi, pokud si k nim treba prirazuje jeste vnitrne neco ve stylu slot1=<nejaka_mac>
A jak pises i Ty, full export asi nebude to prave. Takze postupne exportovat a importovat po castech.
zjistil jsem, ze bude asi vhodne pouzit fyzicky stejne PCI karty, nez na novych prepsat MACy podle starych
1) proto, ze nebudu muset nikde nic menit v zaznamech a znovu spojovat... proste vypnout, vymenit desku, zapojit a jit domu

2) doufam, ze vypadky celeho boardu nezpusobuje jedna z nich
Ale pro jistotu jsem myslel, ze karty bude dobre nastrkat i ve stejnem poradi, pokud si k nim treba prirazuje jeste vnitrne neco ve stylu slot1=<nejaka_mac>
A jak pises i Ty, full export asi nebude to prave. Takze postupne exportovat a importovat po castech.
0 x
aliney píše:reset: mozna mi neco uteklo, ale jak si prisel na to, ze je zivene z adsl? jakoze neni
sorry za narceni, to byl prispevek od nekoho jineho, myslel jsem ze je to od tebe

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- midnight_man
samozřejmně backup nikdy nenahrávat do jinýho RBčka než na kterym byl vytvořen.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Decentní otázka: k čemu mi pak ten backup je? 

hapi píše:samozřejmně backup nikdy nenahrávat do jinýho RBčka než na kterym byl vytvořen.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
no asi jako zaloha, kdyz neco nastavis spatne, tak se vratis ze zalohy...
ale myslim, ze za par hodin budu schopny rict, jestli je ten backup co k cemu, protoze jsem si udelal backup a ne export a zarizeni umrelo nadobro a ja ted musim vymyslet co s tim a co tam vlastne vsechno bylo. RB600 > RB800 (600 uz se podle vseho koupit neda)
idealni by bylo rozlouskat ten kod do nejakeho citelneho tvaru
ale myslim, ze za par hodin budu schopny rict, jestli je ten backup co k cemu, protoze jsem si udelal backup a ne export a zarizeni umrelo nadobro a ja ted musim vymyslet co s tim a co tam vlastne vsechno bylo. RB600 > RB800 (600 uz se podle vseho koupit neda)
idealni by bylo rozlouskat ten kod do nejakeho citelneho tvaru
0 x
a proto máme export kde to čitelný je a můžeš si to zeditovat a vložit do novýho zařízení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik