❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfigurace AirGrid M5 HP a TL-WR741N s veřejnou adresou

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
ludvik

Re: Konfigurace AirGrid M5 HP a TL-WR741N s veřejnou adresou

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Svoboda neznamená anarchii ...
thanui.linux píše:Obratil bych se na spravce oblasti nebo toho kdo toho airgrida instaloval. Je divny ze nemas pristup do sveho zarizeni, kdyz je to "otevrene" sdruzeni. Ale u nich je mozny vsechno. :-D
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 12 years ago

Ok, tedy jak postupovat? Bez anarchie.

OT: Uživatel požádá o veřejku, těžko tuší jaké je s tím spojené riziko. Neumí si to nastavit a míst dotazu na servisniho technika ISP - pac tyhle quasi-spolecnosti preci nejsou ISP, ale sdružení, se obrátí sem. Dotazy koncových uživatel se tu začínají množit. Nebo je to jen můj pocit?
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

ludvik

Také mám takový pocit, že máš správný pocit. Ale to není problém sdružení, ale jejich členů ... tedy je to v lidech jako všude. I ve sdruženích se máš koho zeptat. A lidí na odpověď tam bývá víc, než někde u komerce (jak kde, samozřejmě).
Ono pokud někdo nechce, tak nechce. Bys nevěřil jak často musím telefonicky odpovídat na něco, co je na tři kliky dostupné na webu.

edit: tak jako tady http://www.hkfree.org/ (infolinku jsem našel asi dříve, než se ta stránka zobrazila celá).
thanui.linux píše:Ok, tedy jak postupovat? Bez anarchie.

OT: Uživatel požádá o veřejku, těžko tuší jaké je s tím spojené riziko. Neumí si to nastavit a míst dotazu na servisniho technika ISP - pac tyhle quasi-spolecnosti preci nejsou ISP, ale sdružení, se obrátí sem. Dotazy koncových uživatel se tu začínají množit. Nebo je to jen můj pocit?

A k věci. Hrabat se bez konzultace na přístupovém zařízení může málokdo a málokde. Ani sdružení si nechce nechat rozdrbat síť nějakým neodborným zásahem. A tohle přesně na tento problém vypadá. Sice nevím, jak to hradečáci mají implementované, ale ve sdruženích se veřejná IP až na stůl moc nenosí. Tedy bych to tipoval na centrální NATku. A žádost o veřejnou znamená, že vyfasuje statický NAT, který se nebude měnit v čase, bude to jen jeho IP a bude nasměrovaná DNATem na jeho zařízení, na jeho vnitřní IP.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Nagrom

Příspěvekod Nagrom » 12 years ago

Do zařízení přístup samozřejmě mám, ale bavili jsme se o nastavení do režimu bridge a pak už nemám přístup do airgridu.

OT: Technika si zavolat můžu, ale musel bych čekat, až bude mít čas a zaplatit si ho a to se mi nechce, jelikož se mi zdálo, že konfiguraci mám správně a jen jsem potřeboval zjistit, jestli jsem tam nezblbnul nějakou maličkost
0 x

ludvik

Jenže ty tvoje "maličkosti" jsou bohužel také závislé na sítí jako takové. Pokud hkfree dává IP až domů (což jsem o něco později zjistil zde: http://wiki.hkfree.org/Ve%C5%99ejn%C3%A9_IP), tak ti musí fungovat ten ping 8.8.8.8 z airgrida. Pokud nejede, tak je problém v konfiguraci na síti hkfree, mají to koukám trochu nemoc userfriendly.
0 x