❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IP adresy na připojení klientů

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
makzoc

IP adresy na připojení klientů

Příspěvekod makzoc » 13 years ago

Jak řešíte připojení klientů v routované síti. Pokud mám AP/Klient s maškarádou tak je to fajn - klient mi nevidí rozsah. Pokud je to ale ITík, který chce spravovat svou síť, tak jak ho připojíte? Dvakrát překládat (AP - Client - homewifi ) je podle mě blobost, udělal bych to jako bridge, pak ale jednak použiju jednu IP pro bridge a druhou pro klienta, který navíc vidí můj rozsah. Dříve v bridgeované síti jsem to řešil "rozsahem pro klienty", nastavil jsem mu adresu z jiného rozsahu a IP adresu brány dal na mou bránu, pak nebyl problém. Klient prošel transparentně až na GW. Dík za rady...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

odpovim trochu panovačně... má smůlu, připojí se standardní cestou tak jako všichni. Nejde o jeho síť ale o moji síť aby vše fungovalo. Max mu řeknu IPčka dnska a jeho brány. Ostatní si doma pořeší sám.
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 13 years ago

hapi píše:odpovim trochu panovačně... má smůlu, připojí se standardní cestou tak jako všichni. Nejde o jeho síť ale o moji síť aby vše fungovalo. Max mu řeknu IPčka dnska a jeho brány. Ostatní si doma pořeší sám.

Súhlas...
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

ideálně ještě když si přinese vlastní mikrotik zařízko s 60cm lavorem na 300 metrů, že si v tom bude dělat vlastní firewall a tunit vysílací výkon aby měl nejlepší signál na AP... to je na přesdržku
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

makzoc píše:Jak řešíte připojení klientů v routované síti. Pokud mám AP/Klient s maškarádou tak je to fajn - klient mi nevidí rozsah. Pokud je to ale ITík, který chce spravovat svou síť, tak jak ho připojíte? Dvakrát překládat (AP - Client - homewifi ) je podle mě blobost, udělal bych to jako bridge, pak ale jednak použiju jednu IP pro bridge a druhou pro klienta, který navíc vidí můj rozsah. Dříve v bridgeované síti jsem to řešil "rozsahem pro klienty", nastavil jsem mu adresu z jiného rozsahu a IP adresu brány dal na mou bránu, pak nebyl problém. Klient prošel transparentně až na GW. Dík za rady...

tak maškarády dělat pouze na klientských zařízení no a když je někdo nechce tak jí nedělat a bude mít prostě veřejné adresy sítě dle dhpc třeba na sektoru, proč ne. Pokud chce vidět do své sítě, tak mu přeložit na jeho router veřejnou adresu na hlavní GW. Nevím co je na tom za problém.
0 x

Rasken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rasken » 13 years ago

tom-tom píše:ideálně ještě když si přinese vlastní mikrotik zařízko s 60cm lavorem na 300 metrů, že si v tom bude dělat vlastní firewall a tunit vysílací výkon aby měl nejlepší signál na AP... to je na přesdržku

S nejde nesouhlasit...... :lol:
0 x