Je možné aby poskytovatel internetu mohl snížit rychlost načítání www stránek, když jsem se připojil přes RB Mikrotik 433? Dostal jsem od poskytovatele internetu parametry k připojení (IP adresa, brána, DNS..). Jakmile jsem to nastavil na PC, tak připojení internetu a rychlost načítání www stránek dobře. Asi po týdnu jsem si pořídil RB Mikrotik 433 a připojil jsem za něj 2 PC přes LAN a 2 NTB přes wifi a asi po 2 dnech se najednou začali načítat pomalu nebo vůbec www stránky. Při měření rychlosti, používání skype a stahování souborů to fungovalo dobře. Zkoušel jsem ještě měnit DNS z poskytovatele na DNS od Googlu 8.8.8.8 i 8.8.4.4, ale rychlost načítání stále pomalá. Potom jsem zkusil opět vrátit připojení na jeden PC a hned druhý den načítání www stránek jako na začátku. Po dalších pokusech RB a PC to vždy dopadlo že na RB se po nějaké době u všech www stránek rychlost načítání opět zpomalí.
Poradil by mi než budu poskytovateli volat, jestli je možné, aby mi takto blokoval, když se připojím za RB.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pomalé načítání www stránek za RB Mikrotik 433
RBcko ti to urcite nedela jedine ze by jsi si nastavovat que a shapoval na nem a tim si omezoval rychlost.
Nastav RB do rezimu NAT, ciste jako jednoduchy router a neni problem, navodu tu je dost.
Spise bych to videl na zavirovane PC nebo NB nektere z nich.
Nastav RB do rezimu NAT, ciste jako jednoduchy router a neni problem, navodu tu je dost.
Spise bych to videl na zavirovane PC nebo NB nektere z nich.
0 x
Nastavený NAT na RB mám, abych mohl připojit více PC+NTB a zavirované taky nic nemám. Je divné že když zkouším z jednoho PC, tak příme připojení funguje správně, ale když dám mezi to RB tak za pár hodin se zpomalí načítání www stránek. Při měření rychlosti internetu se nic nemění, ale jsou zhoršený odezvy v řádech i několika sekund než se www stránka načte. Někdy se nenačte vůbec. Chtěl bych vědět jestli je možné nastavit na RB přede mnou (měl by to být RB 711, je však nastavený jako bridge), aby mi takto omezoval po zapojení RB?
0 x
Je to opravdu zpomalení, nebo třeba nenačítání, nebo chybějící obrázky, styly a tak? Někde může být kontrola počtu konexí a pokud tam vrzneš router a víc počítačů, tak to třeba zvládneš překročit.
0 x
Ty konexe by to mohli být, kde se to nastavuje a kolik by jich mělo být nastaveno? Při spuštění webu a prohlížení v chromu vidí dole v řádku že zasílá stále nějaké požadavky. Když jsem si spustil Torch, tak jsem viděl nějakých 20-30 řádků a poskytoval při připojení říkal, že když to budu používat s více stroji, tak mi zvedne konexe na 5000. Konexe je počet aktuálních spojení?
0 x
To je věc netfilteru. Ty to nejspíš nastaveno nemáš. Ale poskytovatel to mít bude, dle jeho slov určitě. Proč jsi mu to neřekl ihned?
Konexe je spojení. Nenajdeš to ani tak v torchu, jako v ip/firewall/connections. Problém s touto kontrolou je, že pokud se konexe správně neukončí (v případě TCP), tak tam visí až do timeoutu. A třeba mikrotik má ve výchozím stavu timeout 1 den. A neukončené spojení - na wifi nijak zvláštní situace.
Konexe je spojení. Nenajdeš to ani tak v torchu, jako v ip/firewall/connections. Problém s touto kontrolou je, že pokud se konexe správně neukončí (v případě TCP), tak tam visí až do timeoutu. A třeba mikrotik má ve výchozím stavu timeout 1 den. A neukončené spojení - na wifi nijak zvláštní situace.
hrabe píše:Ty konexe by to mohli být, kde se to nastavuje a kolik by jich mělo být nastaveno? Při spuštění webu a prohlížení v chromu vidí dole v řádku že zasílá stále nějaké požadavky. Když jsem si spustil Torch, tak jsem viděl nějakých 20-30 řádků a poskytoval při připojení říkal, že když to budu používat s více stroji, tak mi zvedne konexe na 5000. Konexe je počet aktuálních spojení?
0 x
Mne pomale nacitanie www za mikrotikom sposoboval DNS server na mikrotiku (teda ak sa to tak da nazvat) a vzdy mi pomohlo "Flush Cache"
ako pouzivas dns cez mk skus.... ja som to nakoniec riesil tym ze som dal do schedulleru 1x za den vymazat cache... a odvtedy klud....
ako pouzivas dns cez mk skus.... ja som to nakoniec riesil tym ze som dal do schedulleru 1x za den vymazat cache... a odvtedy klud....
0 x
Můžou to dělat ty DNS od Google, případně omezenej INPUT TCP 53, případně velikost UDP paketu.
Už se to tu někde řešilo.
Už se to tu někde řešilo.
0 x