❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mikrotik 750

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
jarous1977

mikrotik 750

Příspěvekod jarous1977 » 13 years ago

Mohu se vas zeptat mam problem s kamaradem jsem mikrotikem 750 napojeny do vpn PPTP jako klient ,spojeni jsme a kamarad se dostanane do mikrotika to funguje ,ale jelikoz nemam verejnou adresu .Co se u me musi nastavit abych ze sve site posilal do tunelu ip 192.168.2.92 na port 86 mam to nastavene v natu ale kdyz dam kamaradovi verejnou adresu s tim portem 86 tak je videt ze na natu je komunikace ale vzdalene se nedostanu na tu ip 192.168.2.92.Moc se omlouvam pokud se nevyjadruji presne ,nejsem v tom tolik zbehly jinak co jeste mam nastavit v mem mikrotiku ,u kamarada je to pry v pohode zastavi se to pry v vpn ,dekuji predem
0 x

Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

jarous1977 píše:Mohu se vas zeptat mam problem s kamaradem jsem mikrotikem 750 napojeny do vpn PPTP jako klient ,spojeni jsme a kamarad se dostanane do mikrotika to funguje ,ale jelikoz nemam verejnou adresu .Co se u me musi nastavit abych ze sve site posilal do tunelu ip 192.168.2.92 na port 86 mam to nastavene v natu ale kdyz dam kamaradovi verejnou adresu s tim portem 86 tak je videt ze na natu je komunikace ale vzdalene se nedostanu na tu ip 192.168.2.92.Moc se omlouvam pokud se nevyjadruji presne ,nejsem v tom tolik zbehly jinak co jeste mam nastavit v mem mikrotiku ,u kamarada je to pry v pohode zastavi se to pry v vpn ,dekuji predem

Tak nevím jak ostatní možná jenom já. Ale já jsem pochopil jenom to, že se připojuješ ke kamaradovi pomoci PPTP jako klient. A že to nefunguje.

Jinak bych odkázal na wiki.mikrotik.com, tam se dají najít pěkné návody jak rozchodit pptp Site-to-Site, což asi budeš chtít. Pokud by se ani tak nedařilo, tak kdyžtak načmárni nějaké schéma, napiš odkud kam se dostaneš, kterým směrem. Jinak já, když jsem s PPTP, L2TP a dalšími začínal, tak byl vždy problém v routách.
0 x

jarous1977

Rudolf Dvořák píše:
jarous1977 píše:Mohu se vas zeptat mam problem s kamaradem jsem mikrotikem 750 napojeny do vpn PPTP jako klient ,spojeni jsme a kamarad se dostanane do mikrotika to funguje ,ale jelikoz nemam verejnou adresu .Co se u me musi nastavit abych ze sve site posilal do tunelu ip 192.168.2.92 na port 86 mam to nastavene v natu ale kdyz dam kamaradovi verejnou adresu s tim portem 86 tak je videt ze na natu je komunikace ale vzdalene se nedostanu na tu ip 192.168.2.92.Moc se omlouvam pokud se nevyjadruji presne ,nejsem v tom tolik zbehly jinak co jeste mam nastavit v mem mikrotiku ,u kamarada je to pry v pohode zastavi se to pry v vpn ,dekuji predem

Tak nevím jak ostatní možná jenom já. Ale já jsem pochopil jenom to, že se připojuješ ke kamaradovi pomoci PPTP jako klient. A že to nefunguje.

Jinak bych odkázal na wiki.mikrotik.com, tam se dají najít pěkné návody jak rozchodit pptp Site-to-Site, což asi budeš chtít. Pokud by se ani tak nedařilo, tak kdyžtak načmárni nějaké schéma, napiš odkud kam se dostaneš, kterým směrem. Jinak já, když jsem s PPTP, L2TP a dalšími začínal, tak byl vždy problém v routách.

Dobry den dekuji jjen se pokusim blize vpn tunel se nam podarilo mezi kamaradem rozchodit ,ale mame porad problem jeste s nastavenim kamos je servr pptp a pingne si jen na meho mikrotika (ktery je klientem pptp) ip je 192.168.2.1 a ne do jeho vnitrni site 192.168.2.2-192.168.2.259 , neni komunikace mezi servrem tunelu pptp 10.11.12.50 do me vnitrni site mikrotiku zminene ,dekuji moc predem
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

kdyžtak udělějte export z obou mikrotiků nastavení pptp a rout a vložte sem

Kód: Vybrat vše

/ip route export
/interface pptp-server export
/interface pptp-client export
/ppp secret export
/ppp profile export

Nezpomeňte si zamaskovat hesla, popřípadě IP adresy. A oddělit výstupy z obou routerů zvlášť.
0 x

jarous1977

add disabled=no distance=1 dst-address=0.0.0.0/0 gateway=10.4.50.1 scope=30 \
target-scope=10
add check-gateway=ping disabled=no distance=1 dst-address=192.168.12.0/24 \
gateway=pptp-pepa scope=30 target-scope=10

add add-default-route=no allow=pap,chap,mschap1,mschap2 connect-to=\
80.48.88.10 dial-on-demand=no disabled=no max-mru=1460 max-mtu=1460 mrru=\
disabled name=pptp-pepa password=xxx profile=default-encryption \
user=xxxx

ppp secret export
# apr/17/2012 17:05:25 by RouterOS 5.10
# software id = I7LP-NPWA

set default-encryption change-tcp-mss=yes name=default-encryption only-one=\
default remote-ipv6-prefix-pool=none use-compression=default \
use-encryption=yes use-ipv6=yes use-mpls=default use-vj-compression=\

toto je muj mikrotik jako klient ,kamosuv servr dodam pozdeji je to linux servr ale pry by mel myt vsechno vporadku dekuji jarous1977
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Dorbý den,
přidejte si routu s cílem sítě do které chcete vzdáleně přistupovat a jako bránu nastavte IP serveru vašeho kamaráda.
0 x