❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LAN funguje, ale NET az po restrte sietovky

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
jany
Kontaktovat uživatele:

LAN funguje, ale NET az po restrte sietovky

Příspěvekod jany » 13 years ago

Zdroj je DSL, ktory je napojeny cez DSL modem ASUS (v bridge mode) a konektivita prichadza rovno na RB 450 (MK ver. 4.11)
Nastavene je samozrejme PPPoE a DHCP (mam asi 10 klientov (priblizne 15-20 PC)) v DHCP je nastvene pre kazdy PC make static podla MAC adresy, cize kazdy klient vzdy dostane rovnaku IP.
Internet funguje vyborne, ale je tu taky problem.
Rano si zapnem PC, internet funguje, po case uspim PC a o par min. alebo hodin zapnem a NET nefunguje, ale siet funguje, pozrem cez winbox, klienti normalne surfuju, ale mne NET nejde. V PC kliknem na ikonku siete > podpora a dam opravit (predpokladam, ze oprava znamena to, ze sa restartuje sietovka a znova sa nacita adresa, gateway ...) po tejto oprave zacne NET fungovat.
O 2 dni na to mi vola sused (klient) ze mu nejde NET, pozrel som sa cez winbox a videl som ho tam, adresu mal pridelenu, tak som mu povedal, nech to restartuje (on je sice pripojeny cez wifi, ale DHCP ma na wifi vypnuty a IP adresu mu prideluje moj RB450), ale povedal, ze ani tak mu nejde, ale na dalsi raz mu to uz islo a momentalne mu to zase nejde. To iste mi volal dalsi klient, ale ze este mu aj v NTB vypisalo, ze je konflikt s IP, ze uz sa pouziva. Potom po restarte mu to islo (teraz neviem ako na tom je, lebo nebol cca 2 dni pripojeny).

MK mam nastavene rovnako uz asi 4 roky, nic tam nemenim a vsetko stale fungovalo. Nejak ma to znepokojuje, ale neviem kde hladat chybu
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 13 years ago

Neni to deska ASUS?
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

myslis v mojom PC ??
Nie mam Gigabyte GA-EP41-UD3L (rev.1.0)
0 x

goblajz

Taky jsem se s tím setkal byla to deska ASUS, ale tohle bude spíš problém nastavení Windows. Vyzkoušej ve správci zařízení u síťovky kouknout na řízení spotřeby...
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

No mam to asi tak
net.JPG
net.JPG (41.27 KiB) Zobrazeno 2587 x
0 x

goblajz

Vyzkoušej to odškrtnout jestli to pomůže...
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Neodskrtaval som to (mne to tak nejak uz ide, sice cakam dlhsie, kym sa to pripoji 10-20 sek ale nie vzdy sa to pripoji ... no to az taky problem neni, dokazem si s tym poradit, restartom sietovky)
Problem ale zacal byt u klientov ako som uz pisal vyssie. Oni sa sice pripoja (vidim v MK ze su pripojeny) ale NET nejde, dokonca ani na RB sa nedokaze pingnut.
Velmi zaujmave je ale to, ze tyto klienti maju Win7. My co mame win xp, tak nemame ziadne problemy (otestoval som 3 PC s win_xp a vsetky fungovali. Skusal som jeden NTB s Win7 a ma problemy aj s wifi, ale aj s LAN sietovkou, momentalne mi klient s Win7 volal, ze sa mu podarilo pripojit cez LAN sietovku asi po hodine).
Mam taky pocit, ze problemy budu asi s Win7 (nepoznam tento OS) ... skusim este z NTB (ktory ma Win7) nabootovat linux, aby som sa presvadcil, ci je problem skutocne v Win7
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 13 years ago

Mne na W7 z nicoho nic prestane fugovat siet a Eset mi vyhodi hlasku DNS cache poisoning utok. Pomoze len vypnut a zapnut sietovy adapter. Este mam doma dalsie 4 PC s roznymi OS (xp,vista,ubuntu) tie su v poho. Vyskusal som vypnut usporu adapteru no aj tak sa nic nedeje. Dosku mam ASUS P8P67evo a pre tych co budu googlit robia mi to oba sietove adapery Realtek / Intel. Nieje to nic tragicke ale niekedy otravne :)
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

zvlastne su tie Win7 hmmm...
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Net uz nejde skoro kazdemu, kto ma Win7
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Problem vyrieseny !!!
Jeden klient mal vlastny router a nechal si na nom IP adresu rovnaku ako mam na hlavnom MK gateway
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

99% na sítích je u koncových uživatelů :-)
jany píše:Problem vyrieseny !!!
Jeden klient mal vlastny router a nechal si na nom IP adresu rovnaku ako mam na hlavnom MK gateway
0 x