❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastaveni VLAN.

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
disk

Nastaveni VLAN.

Příspěvekod disk » 13 years ago

Ahoj, nepochopil jsem nastavení vlan ve wiki. Na centosu nastaveny vlany a se switchem mi to běhá dobře. Pokud pripojim rb450g na ether1, nic se mi neprenasi na dalsi porty. Chci co port, to 1vlan a na eth2, aby mi všechny vlany pokracovali dal do dalsi rb450g.
Jak se nastavuje pokud chci tagovane poustet dal a netagovane priradit k jednotlivým portům?
Děkuji za reakce.
0 x

Warcz

Příspěvekod Warcz » 13 years ago

Na switchi nastav všechny VLAN na jeden port tagovane -> tento port připoj do mikrotiku a nastav v mikrotiku v interface VLAN ( Podle VLAN ID )

Obrázek

Vždy je duležite VLAN ID ne nazev VLAN
0 x

disk

Příspěvekod disk » 13 years ago

Co se stane, když mi přijde něco bez tagu na ether1 (přívod)? Co když budu chtít netagované aby mi šli na všechny porty a tagovane jen na daný port. A jak dostanu třeba vlan10 do portu ether5?

Děkuji
0 x

Warcz

Příspěvekod Warcz » 13 years ago

Všechno to je o tom jak si nastavit Adresy. Když si nastavíš adresu na eth1 tak to bude poslouchat tam. Zkus si pohrát s adresama a VLAN a pochopíš to.

Obrázek
0 x