Zdravím,
mám v práci nově tenhle router a mám problém s pingem na některé ip adresy. Adresy přiřazuju pomocí DHCP na routeru v rozsahu 192.168.1.1/24
na některé ip adresy ping jde na jiné ne. Přitom jsou Pc v jedné místonosti, fyzicky vidím že jedou, jsou na stejném switchi.
OS win7 pro 64bit a winXP home/pro 32bit.
Podezřívám z toho právě mikrotik, ale vůbec netuším co kde zkontrolovat.
Nějaké nápady? Děkuji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ping v LANu a RB450G
Z těch, co domněle nejdou pingni ty, co jdou ... Windows od XP SP2 nemá povolený příchozí ping ve výchozím stavu. Povolí ho až když povolíš sdílení souborů. Případně ho můžeš povolit ručně sám.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Paráda, fungujue to jak na XP tak W7. Zatím teda přes sdílení což mi úplně nevyhovuje. Jak teda povolím ping? Tuším, že by to mohl být protokol icmp, ale nevík kudy kam.
Zatím díky za odpověd.
Zatím díky za odpověd.
0 x
Nastavení firewallu ve woknech. Zapnout odezvu na ICMP - povolit příchozí zprávy s požadavkem na odezvu. To funguje i když není zapnutý sdílení.
0 x
Vyzkoušel jsem to a vzdá se být všechno ok, takže ještě jednou díky za rady.
0 x