když jsem se díval jaká tam byla přidělená ip adresa na PC, tak tam bylo pouze
ip adresa: 192.168.1.0
a maska: 255.0.0.0
brána tam nebyla, je to možné?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
EapBoard 18 dBi anténa + MikroTik RB711 - Nastavení
Maisner píše:když jsem se díval jaká tam byla přidělená ip adresa na PC, tak tam bylo pouze
ip adresa: 192.168.1.0
a maska: 255.0.0.0
brána tam nebyla, je to možné?
tak to se nediv, že se nedostaneš mimo svůj rozsah :) kdyby sis pořádně přečetl co jsem Ti psal hned zezačátku, tak by ses zbytečně netrápil.
Kód: Vybrat vše
...poté ip/dhcp-server přidáš server na eth1 a v záložce network nastavíš pro jaký rozsah má přidělovat jakou bránu a dnska.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 21 Sep 2011 13:28, celkem upraveno 2 x.
0 x
Aha...Prosímtě mohl bys mi prosím napsat co kde a jak nastavit, aby to konečně frčelo. Prosím zkus to napsat jak pro debila. Začínám mím nůž na krku 
a jaké adresy (čeho) mám nastavit v záložce network? To jsou udaje které bych mě lznát od providera?

a jaké adresy (čeho) mám nastavit v záložce network? To jsou udaje které bych mě lznát od providera?
0 x
Dneska jsem asi trochu pokročil. Přenastavil jsem DHCP server a adresy interface.
Zkoušel jsem pingat z pc jak na eth1, tak na wlan1 a vše prošlo. Zkoušel jsem z pc i pingat na adresu kterou dostal pppoe-out1 (10.32.5.247) a ping prošel taky uspěšně. Vše mám na screenech.
Přesto internet stále nejede, ikdyž se domnívám, že z pc pingnu až ven??? Je to tak??? když projde ping na tu adresu pppoe-out1 ???
Nevidíte na screenech nějakou chybu?
Nastavení mikrotiku:

Ping z pc:

síťová karta v pc:

V pc v liště vedle hodin mám u sítového připojení stále ten žlutý trojuhelnik
Zkoušel jsem pingat z pc jak na eth1, tak na wlan1 a vše prošlo. Zkoušel jsem z pc i pingat na adresu kterou dostal pppoe-out1 (10.32.5.247) a ping prošel taky uspěšně. Vše mám na screenech.
Přesto internet stále nejede, ikdyž se domnívám, že z pc pingnu až ven??? Je to tak??? když projde ping na tu adresu pppoe-out1 ???
Nevidíte na screenech nějakou chybu?
Nastavení mikrotiku:

Ping z pc:

síťová karta v pc:

V pc v liště vedle hodin mám u sítového připojení stále ten žlutý trojuhelnik
0 x
na wlanu nepotřebuješ ip adresu 192.168.6.1/24
zkus z pc ping na bránu mikrotiku, najdeš ji v ip/routes.
máš na mikrotiku v ip/dns/settings zatrhlou položku "Allow Remote Request"?
co Ti vypíše ping na seznam.cz z komplu?
zkus z pc ping na bránu mikrotiku, najdeš ji v ip/routes.
máš na mikrotiku v ip/dns/settings zatrhlou položku "Allow Remote Request"?
co Ti vypíše ping na seznam.cz z komplu?
0 x
Ping na bránu mikrotiku? To by měla být adresa 192.168.5.0/24 u eth1? Na tuto adresu mi ping neprošel.

Allow Remote Request zašrknuté nebylo. žaškrnul jsem ho, ale taky to jěště nepomohlo.
jak mám nastavený DNS teď
Ping z pc na seznam.cz: Ping seznam.cz neprošel
Zkusil jsem ale z pc ping na 77.75.76.3 (adresa seznam.cz) a tento ping prošel.

Nevidíte tam někdo nějakou chybu? už i z ikonky vedle hodin zmizel ten žlutý trojúhelník a píše že má přístup k internetu. Ale internet samotný pořád nejede.

Allow Remote Request zašrknuté nebylo. žaškrnul jsem ho, ale taky to jěště nepomohlo.

Ping z pc na seznam.cz: Ping seznam.cz neprošel
Kód: Vybrat vše
C:\Users\Michal>ping www.seznam.cz
Hostitele www.seznam.cz se pomocí příkazu Ping nepodařilo najít.
Zkontrolujte název hostitele a akci opakujte.
Zkusil jsem ale z pc ping na 77.75.76.3 (adresa seznam.cz) a tento ping prošel.

Nevidíte tam někdo nějakou chybu? už i z ikonky vedle hodin zmizel ten žlutý trojúhelník a píše že má přístup k internetu. Ale internet samotný pořád nejede.
Naposledy upravil(a) Maisner dne 22 Sep 2011 13:04, celkem upraveno 2 x.
0 x
dns ? jaky dostanes na sitovku ? Windows samotnym je fuk, ze nejede dns, ony frci s overenim netu zjevne na nejakou IP primo.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Naposledy upravil(a) Maisner dne 22 Sep 2011 13:02, celkem upraveno 1 x.
0 x
nemohu si pomoc, ty tvoje odkazy na screeny co jsou dlouhy jak koleje mi nefrci... napr. http://2i.cz/2i/i/4e7b1a6e/dd3db627d6154e09949f832280d597fb/e7827a5083.f.jpg , bila stranka a nic...nejaka zrada...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
ping na seznam.cz z mikrotiku? Podle mě ti taky nepujde. Špatně nebo vůbec nastavené DNS. Máš v tom pppoe tunelu zatrženou položku "Use Peer Dns"?
0 x
ping na seznam.cz z mikrotiku skutečně nešel. A jak nastavit DNS?
To USe peer DNS ted z hlavy nevím přesně, ale řekl, že zatržené není
To USe peer DNS ted z hlavy nevím přesně, ale řekl, že zatržené není
0 x
pcwifi píše:nemohu si pomoc, ty tvoje odkazy na screeny co jsou dlouhy jak koleje mi nefrci... napr. http://2i.cz/2i/i/4e7b1a6e/dd3db627d6154e09949f832280d597fb/e7827a5083.f.jpg , bila stranka a nic...nejaka zrada...
PW
Aha..tak jsem je zkusil upravit. Snad už pojedou
0 x
Leeonek píše:ping na seznam.cz z mikrotiku? Podle mě ti taky nepujde. Špatně nebo vůbec nastavené DNS. Máš v tom pppoe tunelu zatrženou položku "Use Peer Dns"?
Takže to Use Peer Dns jsem zaškrnuté neměl. Zaškrknul jsem to a světe div už to běží!!!

Moc děkuji všem za pomoc!
0 x
Jěště jsem se chtěl zeptat na nastavení nějakého základní zabezpečení? Nějaký jednoduchý firewall?
0 x
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******