❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

všesměrová + sektorová

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
michal_

Re: všesměrová + sektorová

Příspěvekod michal_ » 14 years ago

tkze zustavame u stejneho konceptu pouze do R52 dam anteny na 5GHz :-)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

treba....

pokud bych nechel do budoucna prejit na 5tku, tak spise RB711 L4, nez se tu skladat s 411tkou a kartickou. Nicmene L4 jsem nenasel,tak jedine kupit L3 a dodatecne pak L4,cena je kolem 5-6kil a v souctu cca. do 14kil (za 14kil mas jen samotny RB411 L4). S antenami na 2G4 zkusenost nemam,to cos vybral pusobi jako bezny prumer.

to co rika hapi rozhodne ma hlavu i patu, pokud by doslo k vymene HW za 5tkovy,muzes "vyhodit" minimalne anteny potazmo kdyby byl HW jen pro 2G4,tak i ten. A nevim jsi li tak bohaty, aby sis mohl dovolit hazet litry z okna za novy anteny a stary polozit nekde do kouta at se na ne prasi...

PW

Edit : vidim ze uz se brusli na tema 5G :mrgreen: , tebou odkazany RB711 L4 je na AP pohodova volba,ted jeste antenu. Zatim jsem daval nejvic MIMO 120 Stupnovou, jinak takovy dela nedavam... koukam, ze se nabizej ruzny kusy levnejsi relace na 120 Stupnu, priznam se, ze o jejich kvalite nevim ani prt...
http://www.ipmedia.cz/?cls=spresenttrees&strid=13

2edit : a nebo zmineny Groove resi take hodne...ja osobne jsem ale Groove nedaval,verim spise 711tce v AluBoxu :wink:
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 07 Sep 2011 12:22, celkem upraveno 2 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

michal_

0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

já bych tam dal groove s L4 a máš kompletní outdoor řešení

edit: teda o 2,4G bych vůbec neuvažoval, kór když každý zařízko je jiný, to se s tím utrápíš, proč nevyhovuje stávající řešení? co čekáš od polovičaté přestavby?
Naposledy upravil(a) Peyrak dne 07 Sep 2011 12:24, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

RB711 neumí 2.4GHz!!! nebo aspoň ne ta 5hn a 711 co umí 2.4 ještě nedorazila. Nicméně když tam použiješ wifinu s Nkovym chipsetem, můžeš předpokládat ještě horší kompatibilitu s různorodými klienty. Například jestli tam máš starý dlinky, vůbec nemusíš nic zkoušet.

říkám ti rovnou, vykašli se na to, kupuješ pochybnou antenu kterou 2x do roka vyměníš protože v ní je vlhkost místo toho aby si klienti koupily za 1500 SXTčko a ty koupil duální sektor s RB411AH + mimo kartu a budeš mít vystaráno na roky. na 2.4GHz budeš jenom ladit kanály a navíc různorodý zařízení je smrt protože nemůžeš ani použít nějaký extra urychlující funkce. Jako podle mě vyhozený prachy. Spíš bych se sešel s lidma a vyřešil to jednou a pořádně tim že každej něco zaplatí a je totální klid. Takhle to budeš opakovat za rok znova s těma vrakama.
Naposledy upravil(a) hapi dne 07 Sep 2011 12:24, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal_

Ano, kdyz pripustim, ze bych nejak premluvil kluky na 5ku, tak pak bych dal asi tedy 2x to rb711a-5hn a ke klientum ten groove s L4 + antenu.
0 x

pcwifi

komunikacni sum nebo nepochopeni, klientovi na 500-900m neni duvod cpat Groove s antenou,staci zmineny RB SXT :wink: Groove byl zminovan spise na APcko s L4, bo jen nasroubujen do anteny a frcis...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

michal_

Aha, sem to asi nepochopil a ten Groove je dobre reseni pro AP?? :-) Urcite bych usetril za pigtail a krabici ale co se kvality tyce?
0 x

pcwifi

Groove je hypermoderni kondom, ktery se zasroubuje do anteny, zaizoluje a jede. Ma v sobe "rozlamanou" RB711 tku,funguje stejne jako ona. Do mene zarusene oblasti je to myslim dobre reseni...http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=2209

PW
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no jo ale teď si musíš vybrat sektor na 5GHz a to už raději s boxem a grove nepotřebuješ a stačí ti RB711 s L4 nebo RB411AH s duální kartou pro nejlépe duální sektor ale to už prachy lezou vejš a je na tobě jestli jít do duálního přenostu nebo ne. To si musíte pořešit mezi sebou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

michal_

Jak to tak procitam tak se mi to reseni 2x groove a 2x antena libi. Do budoucna treba i 3x. A nebude to ani tak drahe. Jen ty klienty predelat, ale asi to bude rozumnejsi..
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

já bych volil ash 14 + groove, výhoda je, že ta anténa má konektor dolů
0 x

michal_

Ja uvazuju o teto http://wifi.aspa.cz/antena-silverant-se ... hz-z89256/ Konektor dole asi neni uplne vyhra, ne? pokud je zezadu a zaizoluju to, tak lepsi nez stekajici voda/mraz.. Asi je to jedno, protoze tam stejne bude jeste kabel, ale vypadalo by to lip..
0 x

michal_

Vim ze se touto otazkou dostanu asi do WiFi pekla, ale me to neda. Co udelat vysilac pro 5Ghz s Groove a vsesmerovou antenou 15dB? 5ka tu neni skoro vubec zarusena a když vemu v potaz, ze klienti nebudou zas tak daleko..
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

pokud máš volný pásmo a klioše blízko, proč ne. jen na ty všesměrky bacha, brávali jsme třeba tyhle ... http://www.i4wifi.cz/vsesmerova-12-dbi-venkovni-antena-5ghz-_d1298.html
a je nutno tu čepičku nahoře objet pořádně asfalt-páskou, a ideálně dole udělat mini otvor pro odtok. Sráží se v nich voda, resp. vrchem zatejká, a do pár měsíců je anténa plná vody. Zrovna minulý týden jsem z jedné vylil asi deci :)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)