❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Náhrada za PowerBridge M10

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
pixall

Re: Náhrada za PowerBridge M10

Příspěvekod pixall » 7 years ago

ludvik píše:Když už stejně musí použít licenci, tak jde do hry možná Mimosa v 11 GHz, případně UBNT airFiber 11X.

To sa spravidla neda, lebo minimalna dlzka 11ghz skoku je v SR myslim 10km, a M10 sa pouzivala spravidla na kratsie skoky.
Okrem toho pasmo kde bezala M10 je aj bod-multibod, v 11ghz sa multibod neda prihlasit (a ani ho zariadenia spravidla nepodporuju).
0 x

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

me by spise zajimalo, kam zmizely vsechny 10G spoje
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 7 years ago

Jediná náhrada jsme momentálně my, antény 35 a 67cm.

Kompletní spoj cca 33 resp 35t.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 7 years ago

10ghz spoje jsou kvůli 28Mhz kanálu už většinou rychlostně nedostačující. Navíc pokud použiješ 56Mhz kanál, máš vetší pravděpodobnost, že Ti to sestřelí právě někdo s PBM10 nebo jiným simplexem. Mě se to už několikrát stalo i na 28Mhz. Tak jak jsem měl dřív problém postavit v 10Ghz spoj kvůli volným kanálům, dneska když skenuju se spojem, je to o hodně čistší, takže obecně těch spojů v našich končinách spoustu ubylo. Dokonce se mi teď jednou stalo, že jsem měl na jednom spoji uplně volno, a mimo jednoho šulína co si nastavil 7Mhz a posadí to na půlkanál to bylo donedávna nevídáno.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 7 years ago

Jo a kdyby měl někdo zájem o ten 10Ghz simplex spoj tady pana Peterky s anténama 30/30, velmi rád jej přenechám. Nesplnil moje očekávání :)
0 x

Matess

Příspěvekod Matess » 7 years ago

pokud spoj nejede dle ocekavani zavolejte panu Peterkovi a puste ho do spoje. Umi kolikrat zazraky... Pouzivali jsme od nej tyto spoje na mista bez elektriny (baterky) a tam se pocital kazdy watt, takze jeho spoje vedou. Na jednom byl problem a neco tam rejpal pres terminal a po chvilce to bylo zlate (byl to pry spoj z prvni revize)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

ten spoj snad jede úplně stejne jak 5GHz na mikrotiku v čistém prostředí ne? to znamená není to nic moc :D
spíš by se mi líbilo kdyby se vzalo ted to nové UBNT LTU aifiber 5x s tou velkou modulací a to by se přeladilo do 10GHz.....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

tomasegert

Příspěvekod tomasegert » 7 years ago

Spoj od pana Peterky jsem měl, bylo to zklamání. Koupil jsem pár racomů, jsou dražší, ale je to jiná liga.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

tomasegert píše:Spoj od pana Peterky jsem měl, bylo to zklamání. Koupil jsem pár racomů, jsou dražší, ale je to jiná liga.

:thermometer_face:dát si studenej hadr na čelo srovnávat duplexní pojítko s HD předělávkou od MK....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...