❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
port forwarding
Re: port forwarding
V životě jsem neměl žádný DSL modem v ruce. A nejspíš ani žádného Zyxela obecně ... Ale možnost přehodit management na jiný port bývá součástí snad všech firmwarů, co jsem kdy viděl.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ani po zmene portu na vysoke cislo nefunguje portforwarding.
Skusil som teda portforwarding na port 8080 a ten funguje, ale nehodi ma to na konkretny web (ked zadam domenu), ale do default documentroot (asi ani s apache2 conf nebude vsetko v poriadku).
Skusil som teda portforwarding na port 8080 a ten funguje, ale nehodi ma to na konkretny web (ked zadam domenu), ale do default documentroot (asi ani s apache2 conf nebude vsetko v poriadku).
0 x
Nepredpokladal som ze sa to vyriesi.
Uz som bol fakt "zufaly" kedze som kontaktoval aj vyrobcu modemu a vyrobca potvrdil, ze v modeme ja v mode bridge bug a poslal mi aktualny FW.
Takze si to zhrniem:
Napisal som poskytovatelovy (orange xdsl) ze mam zavrety port 80 a potom som si spomenul ze orange mal na dsl linkach nejake problemy a jednoducho vypol zakaznikom do wan port 80.
Teraz mi ISP poskytol pevnu ip a povolili port 80 a vsetko funguje.
Takze som sa trapil zbytocne a stalo ma to hodne casu .... a problem nebol (prakticky) medzi klavesnicou a stolickou (teoreticky ano), ale o nieco dalej
Uz som bol fakt "zufaly" kedze som kontaktoval aj vyrobcu modemu a vyrobca potvrdil, ze v modeme ja v mode bridge bug a poslal mi aktualny FW.
Takze si to zhrniem:
1. V bridge modeme zmeneny web managment port z 80 na 8080
2. Mikrotik: flashnuty najnovsi bugfix FW a nastaveny od piki
3. firewall vypnuty
4. V NAT forwardnuty port
5. ip services pre istotu vypnuty port 80 (alebo zmeneny na iny vysoky)
Napisal som poskytovatelovy (orange xdsl) ze mam zavrety port 80 a potom som si spomenul ze orange mal na dsl linkach nejake problemy a jednoducho vypol zakaznikom do wan port 80.
Teraz mi ISP poskytol pevnu ip a povolili port 80 a vsetko funguje.
Takze som sa trapil zbytocne a stalo ma to hodne casu .... a problem nebol (prakticky) medzi klavesnicou a stolickou (teoreticky ano), ale o nieco dalej
0 x