U 10GB mam napísane v poznámke datasheetu: Receiver power@ -7 ~ -18dBm (-6 až -17), 10,3125Gb/s BER<10 na -12,
SFP WDM 1Gbps mam doma skladom na dočasné riešenie pol roka cca postačí a 10GB ci už rozdelenie, alebo umiestnenie EDFy musím riešiť. Nebude to hned. Bude to trvať nejaký ten čas (neviem kolko ale budem sa snažiť co najkratšom možnom). Dovtedy by som to chcel nejako doriešiť vramci možností ktoré teraz mám.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
EtherChannel, Bonding nepracuje podla predstavy
-
zvukarmiso píše:U 10GB mam napísane v poznámke datasheetu: Receiver power@ -7 ~ -18dBm (-6 až -17), 10,3125Gb/s BER<10 na -12
80km 10G moduly maji v datasheetu citlivost lepsi nez -23dBm, tohle je spis nejaky 40km modul.
Napis mi do PM odkud jsi, koukneme na to, jestli to neni na druhe strane CR.
0 x
-
Rad by som sa zameral na ten etherchannel (bonding). Predbezne som volal s dodavatelom a je tam vela veci co si musíme vyjasniť. Vidím to tak cca o pol roka, že by som možno podarilo tam umiestnit EDFU.
Teraz chcem nájsť nejake riešenie s tým co mám a co viem riesit.
Mám Dve možnosti teraz. (Zrusil som SFP duplexne, nahodil som 2x Simplex WDM)
1. Cisco 4500 - Mikrotik
2. Cisco 4500 - Cisco (ak bude potreba nejaké zabezpečím)
Ako a co navrhujete ? Co by bolo Lepšie ? Poprípade tu konfiguráciu co som hodil o trocha vyssie ako by sa mala vylepšiť ?
Ďakujem
1. Cisco 4500 - Mikrotik
Ako a co navrhujete ? Co by bolo Lepšie ? Poprípade tu konfiguráciu co som hodil o trocha vyssie ako by sa mala vylepšiť ?
Ďakujem
0 x
-
zvukarmiso píše:Rad by som sa zameral na ten etherchannel (bonding). Predbezne som volal s dodavatelom a je tam vela veci co si musíme vyjasniť. Vidím to tak cca o pol roka, že by som možno podarilo tam umiestnit EDFU.
1. Cisco 4500 - Mikrotik
Ďakujem
pridej si do toho cisca v globalnim modu cfg:
port-channel load-balance src-dst-ip
Predpokladam je, ze packety maji hodne distrubuovany ten hash. Pokud by tim chodily napr jen packety mezi 2ma MAC (router na kazde strane) a jeste byly zabalene do nejakeho tunelu (tj IP adresy by byly taky jen 2), tak by y ten balancing nefungoval.
Co a jak nastavit v Mikrotiku netusim. Etherchannel pouzivam jen u scenaru cisco-cisco a cisco-linux
Jinak balancovat muzes i na jine vrstve - pokud bys napriklad mel mezi obema konci te linky OSPF, tak muzes toky vybalancovat v nem.
0 x