Můžu se prosím zeptat, jak by šla řešit kontrola doby připojení uživatele na WiFi síť a následný blok např. na hodinu?
Jde to určitě řešit Hotspotem, ale co když je vytvořena Guest wifi a je potřeba kontrolovat ji?
Příklad: chci omezit uživatelům, kteří používají Guest wifi (síť1), připojení jen na hodinu. Ostatní, co se připojují na druhou wifi (síť2) se toto omezení týkat nemá. Jde to nějak scriptem ošetřit?
Všichni toto řeší Hotspotem, ale zajímala by mne možnost řešení i v rámci "normální" wifi.
Díky za odpovědi, návrhy, nasměrování.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Skript - délka připojení
V rc verzi je zalozka Kid Control, zbezne jsem koukal ze se tam daji nastavit nejaky casy zapnuti a vypnuti.
0 x
RC nahozene bohuzel nemam, ale predpokladam, ze tam bude casove nastaveni pro vyp/zap celeho interfacu, coz neni presne to,co bych rad - tim bych odstavil vsechny.
0 x
Hotspot a rozjet jej na virtuálním interfejsu wifiny. Udělat ji svůj DHCP rozsah, oddělit firewallem...
0 x
Ano, hotspot je řešení, jak jsem psal v prvním příspěvku.
Myslím ale, že by to mělo jít i formou scriptu aplikovaného na klasické rozhraní- ať už Wi-Fi nebo ethernet. Vím, že to zbytečně komplikuji ale tato možnost by mne velmi zajímala.
Myslím ale, že by to mělo jít i formou scriptu aplikovaného na klasické rozhraní- ať už Wi-Fi nebo ethernet. Vím, že to zbytečně komplikuji ale tato možnost by mne velmi zajímala.
0 x