Dobrý den,
mohl bych poprosit o radu, jaké použít zařízení na propoj dvou sítí - vzdálenost je kolem 200m - přímá viditelnost.
Požadavkem je pásmo 5GHz a co nejvyšší propustnost (cena samozřejmě rozhoduje, ale jsem si vědom, že za 2 tisíce něco takového nerozchodím).
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
propoj na 200-250m - nutnost: nejvyšší propustnost
Powerbeam ac iso ve 20MHz dá asi 120Mbps a funguje slušně. Samozřejmě záleží na rušení + přímá viditelnost je nutnost.
0 x
moc díky za odpověď a návrh.
jen se ještě zeptám - nemáte zkušenosti s variantou na Mikrotiku? Je to sice už pár let, ale nemám s produkty Ubiquiti moc dobrých zkušeností.
jen se ještě zeptám - nemáte zkušenosti s variantou na Mikrotiku? Je to sice už pár let, ale nemám s produkty Ubiquiti moc dobrých zkušeností.
0 x
V případě malého rušení bych dal proti sobě 2x SXT AC a v případě většího rušení 2x DynaDish AC.
Mirek
Mirek
0 x
díky ... máte nějaké zkušenosti s rychlostmi na takovémto spoji na MK?
Ty DynaDishky se mi líbí, ale teoretické rychlosti ze specifikací budou něco jiného než reál ...
Ty DynaDishky se mi líbí, ale teoretické rychlosti ze specifikací budou něco jiného než reál ...
0 x
woji píše:díky ... máte nějaké zkušenosti s rychlostmi na takovémto spoji na MK?
Obecně při frekvenci 5Ghz a 20Mh kanálu nejde počítat s více než 100Mbit. Je jedno jestli ubnt, nebo mk.
0 x
Ano, to je mi jasné.
Ale tak pořád je možnost 40MHz, 80 MHz.....
0 x
Tak určitě. Okolní ISP tě budou milovat
.
Když tak se podívej na www.pojitko.cz. Tam nabízí upravená zařízení, která lze provozovat mimo běžné pásmo.
Když tak se podívej na www.pojitko.cz. Tam nabízí upravená zařízení, která lze provozovat mimo běžné pásmo.
0 x
- midnight_man
woji píše:Ano, to je mi jasné.
Maximálně v nějaké vesnici s pár sty obyvately. I tak je 40Mhz velkej problém, 80Mhz utopie.
Nedejbože pokud tam dáš v 80Mhz "všesměrový" SXT a budeš svítit všude okolo sebe - to tě okolí opravdu ukamenuje.
0 x