❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Internet Provider v Českých Budějovicích

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
WillyD

Re: Internet Provider v Českých Budějovicích

Příspěvekod WillyD » 8 years ago

Já se sestrou ani s bratrem nežiji, takže nevím, jestli to nějak řešili, nebo jak postupovali. Ani s lidmi, se kterými jsem se za poslední dobu bavil jsem dopodrobna nerozebíral, jestli problém řešili, nebylo to ani v mých časových možnostech. Nicméně to, jak velký je počet lidí, kteří nějaký problém mají, mě od Starnetu dosti odrazuje. Samozřejmě je jasné a nepopírám, že častokrát si problém způsobí sami, nebo lokalita, ale co se například dá dělat v zarušeném 8 patrovém paneláku, kde se signály kříží vzhledem k množství lidí. Dát router na jiné místo může pomoci, ale tolik možností tam také není.

Co se týče starnetu a velikosti, nemohu tvrdit, že všichni Vaši zákazníci jsou u Vás proto, že jste velcí. (Na drouhou stranu, ke komu jinému dnes můžou jít, když Starnet vlastní i mnoho dalších ISP v ČB, takže jdou lidé defacto pořád k vám, i když jsou například u Necossu). Ale obecné chování lidí se často řídí podle vzorce, že čím je značka větší a známější, tím více lidí k ní tíhne, i když nevědí proč, ale protože to má každý druhý, tak to musí být dobré. (ehm iPhone, ehm).

Já, jakožto nerozhodnutý zákazník, se momentálně můžu řídit jen recenzemi a referencemi, ostatně jak to dělá každý, kdo něco hodlá kupovat. Zjistí si názory lidí, kteří už to koupili a dle toho jedná. Já se snažím sesbírat co nejvíce názorů, abych se mohl dobře rozhodnout. Zatím převažujou negativní. Ale abyste neřekl, že vás jen haním, můj synovec má také Starnet, bydlí na Máji, někde okolo ulice A.Barcala a ten je spokojený, ale ze začátku měl také problémy. Při telefonátu na Snet mu technik tvrdil, že je chyba v routeru, což on odmítl s tím že dle jeho slov "asi 20x jsem jim řekl, že to routerem není" a technik nakonec uznal, že byla chyba na straně Snetu a od té doby mu to prý běží bez problémů. Ale recenze lidí typu "vypadl mi internet, tak jsem do Snetu volala, tam mi řekli, že se na to podívají, po 2 dnech bez netu jsem tam volala, jak to tedy vypadá a nepříjemný technik mi řekl, že se to řeší ať čekám a položil mi telefon" (parafrázuji recenzi, kterou jsem četl) mě o kvalitách Snetu zatím nepřesvědčují.
0 x

STARNET
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod STARNET » 8 years ago

Myslím, že tato diskuze nemá další smysl, opakoval bych se.

Rozebírat recenze také nemá žádný konec, vždy nějakou někde najdete a já bych Vám zase mohl předkládat jiné...

Jenom dodám, že vždy existuje alternativa a volbou poskytovatele v tento okamžik přece život nekončí.
0 x
Luboš Kudláček
STARNET, s.r.o.

WillyD

Ano, rozebírat vaše recenze už nemusíme :wink:

A teď dotaz pro ostatní, jaká jsou pozitiva a negativa v internetu vedeném pomocí rozvodů kabelové televize? (Elsat)
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Elsat chodi urcite lip nez bez Starnet.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 8 years ago

STARNET píše:Myslím, že tato diskuze nemá další smysl, opakoval bych se.

Rozebírat recenze také nemá žádný konec, vždy nějakou někde najdete a já bych Vám zase mohl předkládat jiné...

Jenom dodám, že vždy existuje alternativa a volbou poskytovatele v tento okamžik přece život nekončí.

Možná byste se ve Starnetu měli více věnovat vašim oblastem a nerozhazovat do schránek lidem v Praze letáky se sdělením, že "Vaši sousedé nás kontaktovali kvůli zkvalitnění internetu". To, že jste spustili na jistém místě nové ostrovní AP v Praze na kterém běží jeden sektor v indooru a druhý na 5800 MHz, obojí evidentně na plný výkon nehledě na všeobecné oprávnění, se trošku špatně maskuje za "chtěli to po nás lidé", tím spíš, když vaše pokrytí končí daleko od tohoto místa.

Nečekám, že změnite vaši invazivní politiku a způsob stavby sítě "po nás potopa", ale aspoň si to bude moci někdo někde přečíst. Při cestách na kole po jižních Čechách, kde vidím vaše instalace a vaše AP zblízka, jsem si udělal obrázek sám. 2,4 GHz UBNT spoje na páteřích jen proto, aby se dal propálit les, vnitřní UTP kabely visící na fasádách domů a další libůstky tam vidí kdokoliv, kdo se projede po tomhle jinak krásném kraji.
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 8 years ago

divizna píše:
STARNET píše:Myslím, že tato diskuze nemá další smysl, opakoval bych se.

Možná byste se ve Starnetu měli více věnovat vašim oblastem a nerozhazovat do schránek lidem v Praze letáky se sdělením, že "Vaši sousedé nás kontaktovali kvůli zkvalitnění internetu". To, že jste spustili na jistém místě nové ostrovní AP v Praze na kterém běží jeden sektor v indooru a druhý na 5800 MHz, obojí evidentně na plný výkon nehledě na všeobecné oprávnění, se trošku špatně maskuje za "chtěli to po nás lidé", tím spíš, když vaše pokrytí končí daleko od tohoto místa.

Nečekám, že změnite vaši invazivní politiku a způsob stavby sítě "po nás potopa", ale aspoň si to bude moci někdo někde přečíst. Při cestách na kole po jižních Čechách, kde vidím vaše instalace a vaše AP zblízka, jsem si udělal obrázek sám. 2,4 GHz UBNT spoje na páteřích jen proto, aby se dal propálit les, vnitřní UTP kabely visící na fasádách domů a další libůstky tam vidí kdokoliv, kdo se projede po tomhle jinak krásném kraji.

Dělěj to jako oni a třeba budeš stejně dobrej kámo :-D
0 x

megaliner

Příspěvekod megaliner » 8 years ago

WillyD píše:Ano, je to Týn nad Vltavou, ale já nejsem u Backera. Mám internet od Cservisu, který je z Bechyně.

Btw jak si můžu ověřit koho Starnet skoupil a koho ne? Jde to někde vyhledat?

Tak to si ani na optice pořádně nebyl. Filip má 350Mbit rádiem bez jakýkoliv zálohy. Co to má společnýho s optikou??? Akorát že má na Hlinkách a pár dalších místech v Týně FttD, jinak pěknej shit.

Stějně jako shimmi o tom taky něco málo vím. Firmy mají ve většině oddělené infrastruktury. Špatná pověst Starnetu není důsledek nekvalitní infrastruktury. Do ní tečou opravdu neuvěřitelné peníze. Pověst je důsledek (dle mého) špatného rozhodnutí s tím, že se za každou cenu nasazuje switchovaná síť, která se při tom počtu klientů, které mají, NEDÁ udržet. Asi nemusím místním vysvětlovat, jaké neduhy má switchovaná síť, kterou mimo jiné má také Filip... Zlatá routovaná síť.
0 x

WillyD

megaliner píše:
WillyD píše:Ano, je to Týn nad Vltavou, ale já nejsem u Backera. Mám internet od Cservisu, který je z Bechyně.

Tak to si ani na optice pořádně nebyl. Filip má 350Mbit rádiem bez jakýkoliv zálohy. Co to má společnýho s optikou??? Akorát že má na Hlinkách a pár dalších místech v Týně FttD, jinak pěknej shit.

Stějně jako shimmi o tom taky něco málo vím. Firmy mají ve většině oddělené infrastruktury. Špatná pověst Starnetu není důsledek nekvalitní infrastruktury. Do ní tečou opravdu neuvěřitelné peníze. Pověst je důsledek (dle mého) špatného rozhodnutí s tím, že se za každou cenu nasazuje switchovaná síť, která se při tom počtu klientů, které mají, NEDÁ udržet. Asi nemusím místním vysvětlovat, jaké neduhy má switchovaná síť, kterou mimo jiné má také Filip... Zlatá routovaná síť.

Tak já teda nevím, ale platím tarif Home-Midi, který je specifikován jako tarif s optickým kabelem. A u mě doma na Malé Straně to sviští fakt rychle, takže já s tím nemám žádný problém. Výpadek je tak jednou za půl roku. Takže já jsem za C-Servis spokojen. Alespoň tedy u mě doma v Týně, vím, že jinde to některým lidem dělá problémy, ale to nedokážu posoudit.
Jinak, abych se vrátil k tématu, zatím mám vyhlédnuté firmy Bezdrevnet, Bravonet. Další teprve hledám. Má někdo s těmito zkušenosti nějaké? Díky.
0 x

megaliner

Ano, ale tarif s optickým kabelem není to stejné jako připojení na optiku. Počkej, kdybych ti dal do bytu vlákno a na barák dal 260ku a sxt a řekl ti, že jsi připojený optikou. Ty tomu věřit budeš, protože si viděl optiku až u tebe v bytě, ale co je na konci kabelu už netušíš... :-D
0 x

WillyD

megaliner píše:Ano, ale tarif s optickým kabelem není to stejné jako připojení na optiku. Počkej, kdybych ti dal do bytu vlákno a na barák dal 260ku a sxt a řekl ti, že jsi připojený optikou. Ty tomu věřit budeš, protože si viděl optiku až u tebe v bytě, ale co je na konci kabelu už netušíš... :-D

No to máš asi pravdu, ale kolik zákazníků si to chodí kontrolovat "na konec kabelu" :grinning:.. A navzdory tomu, že se v počítačích docela vyznám, tak co se týká oblasti připojení, tak tomu moc nerozumím. Takže i kdybych si to šel zkontrolovat, tak toho asi moc nevykoukám. Jediný co vím je, že asi před 3 lety přišel C-servis s tím, že nám na střechu dávají optické vlákno a od té doby se mi opravdu několikanásobně zrychlilo připojení, které je navíc stabilní a nepadá. Možná máš pravdu a jsem připojenej na něčem co pohání 2 křečci v obíhacím kole, ale dokud to jede rychle a bez výpadků, tak jsem celkem spokojenej a klidně jim tam budu nosit občas nějakou mrkev :grinning:😀 ...
Spíš mi poraďe v tom koho si vybrat, nebo podle jakých hledisek vybírat. Vy víte plno informací o tom jak to kdo dělá špatně a jak starnet lepí kabely na fasády domů atp. Snad víte i o někom kdo to dělá dobře ne? :grinning:.. jak říkám Bravonet, Bezdrevnet? Nějaké zkušenosti?
0 x

STARNET
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod STARNET » 8 years ago

WillyD píše:
megaliner píše:Ano, ale tarif s optickým kabelem není to stejné jako připojení na optiku. Počkej, kdybych ti dal do bytu vlákno a na barák dal 260ku a sxt a řekl ti, že jsi připojený optikou. Ty tomu věřit budeš, protože si viděl optiku až u tebe v bytě, ale co je na konci kabelu už netušíš... :-D

No to máš asi pravdu, ale kolik zákazníků si to chodí kontrolovat "na konec kabelu" :grinning:.. A navzdory tomu, že se v počítačích docela vyznám, tak co se týká oblasti připojení, tak tomu moc nerozumím. Takže i kdybych si to šel zkontrolovat, tak toho asi moc nevykoukám. Jediný co vím je, že asi před 3 lety přišel C-servis s tím, že nám na střechu dávají optické vlákno a od té doby se mi opravdu několikanásobně zrychlilo připojení, které je navíc stabilní a nepadá. Možná máš pravdu a jsem připojenej na něčem co pohání 2 křečci v obíhacím kole, ale dokud to jede rychle a bez výpadků, tak jsem celkem spokojenej a klidně jim tam budu nosit občas nějakou mrkev :grinning:😀 ...
Spíš mi poraďe v tom koho si vybrat, nebo podle jakých hledisek vybírat. Vy víte plno informací o tom jak to kdo dělá špatně a jak starnet lepí kabely na fasády domů atp. Snad víte i o někom kdo to dělá dobře ne? :grinning:.. jak říkám Bravonet, Bezdrevnet? Nějaké zkušenosti?

Jste na fóru pro poskytovatele internetu, co čekáte za odpovědi? Tady každý ví, co konkurence dělá špatně. :)
0 x
Luboš Kudláček
STARNET, s.r.o.

WillyD

STARNET píše:Tady každý ví, co konkurence dělá špatně. :)

Proto jsem sem taky přišel. :wink:. Abych si na základě názorů ostatních mohl vybrat. Nečekám, že se tu bude konkurence vzájemně chválit, ale i špatné názory jsou k něčemu dobré. Vím, že tohle každý zákazník nedělá, ale já si rád zjišťuju do čeho hodlám investovat.
0 x

megaliner

Ted mi rekni, do ceho bude "investovat"? Zaplatis Starnetu nebo Bezdrevu prokopani optiky do Riegrovky? Nebo tou investici myslis tech cca 300 Kc, ktery budes platit? To nikoho nevytrhne a nikdo z toho na zadek nespadne.

Jestli s poskytovatelema mas problem, vem si od tm, o2 nebo vf LTE s routerem na doma. V centru bys z toho mohl teoreticky tech 70 vyzdimat.
0 x

WillyD

Samozřejmě že mluvím o měsíčním poplatku. Protože nehodlám být jeden z lidí, kteří měsíčně platí za internet, který jim polovinu času nefunguje, nebo běží neúnosně pomalu. S poskytovateli problém nemám, jen si snažím najít nějakého kvalitního. Je na tom něco k nepochopení?
0 x

rubi

Příspěvekod rubi » 8 years ago

Co se pamatuju, mluvilo se o metropolitní síti v Budějovicích už v roce 2006. To tam stále nic není? Nebo se k tomu komerční poskytovatelé nedostali?
0 x