Zdravím, poskytovatel mi oznámil, že dojde ke změně veřejných IP adres, které používáme. Poslal mi nové 4 adresy, masku, i bránu.
Jaký je správný postup přechodu?
Do IP/Adresses jsem zadal nový rozsah a přiřadil rozhraní eth. Pak jsem zadl novou routu 0.0.0.0 a k ní přiřadil novou Gateway.
A následně mi přestal fungovat internet...je potřeba ještě někde něco změnit? Děkuji.Petr
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Změna veřejných IP adres
pravdepodobne jeste nedoslo ke zmene u poskytovatele. Zavolej mu at to predela
0 x
Dle informací od poskytovatele by měly veřejné IP dočasně běžet současně - staré i nové....
Je pravda, že když se pokusím na Mikrotik přihlásit pomocí nové IP adresy, tak to funguje....ale se starou routou
Je pravda, že když se pokusím na Mikrotik přihlásit pomocí nové IP adresy, tak to funguje....ale se starou routou
0 x
Zadáváte správně výchozí bránu?
Píšete, že Vám poskytovatel přidělil 4 nové adresy. To je mi zvláštní. Pravděpodobně jste dostal přidělenu /29 síť , která má prostor pro 6 hostitelů, jednu si vezme poskytovatel pro bránu (pravděpodobně tu první) a dalších 5 je pro Vás.
Takže šel bych po nastavení brány.
Píšete, že Vám poskytovatel přidělil 4 nové adresy. To je mi zvláštní. Pravděpodobně jste dostal přidělenu /29 síť , která má prostor pro 6 hostitelů, jednu si vezme poskytovatel pro bránu (pravděpodobně tu první) a dalších 5 je pro Vás.
Takže šel bych po nastavení brány.
0 x
Problém bude v dvojité defaultní routě. Změň si distance na staré na vyšší a pojede to po nové.
0 x