❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Změna veřejných IP adres

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
peett

Změna veřejných IP adres

Příspěvekod peett » 8 years ago

Zdravím, poskytovatel mi oznámil, že dojde ke změně veřejných IP adres, které používáme. Poslal mi nové 4 adresy, masku, i bránu.
Jaký je správný postup přechodu?
Do IP/Adresses jsem zadal nový rozsah a přiřadil rozhraní eth. Pak jsem zadl novou routu 0.0.0.0 a k ní přiřadil novou Gateway.
A následně mi přestal fungovat internet...je potřeba ještě někde něco změnit? Děkuji.Petr
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 8 years ago

Postup vypadá správně, jen to musíte udělat zároveň.
Mirek
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 8 years ago

pravdepodobne jeste nedoslo ke zmene u poskytovatele. Zavolej mu at to predela
0 x

peett

Příspěvekod peett » 8 years ago

Dle informací od poskytovatele by měly veřejné IP dočasně běžet současně - staré i nové....
Je pravda, že když se pokusím na Mikrotik přihlásit pomocí nové IP adresy, tak to funguje....ale se starou routou
0 x

BeNeT

Příspěvekod BeNeT » 8 years ago

Zadáváte správně výchozí bránu?

Píšete, že Vám poskytovatel přidělil 4 nové adresy. To je mi zvláštní. Pravděpodobně jste dostal přidělenu /29 síť , která má prostor pro 6 hostitelů, jednu si vezme poskytovatel pro bránu (pravděpodobně tu první) a dalších 5 je pro Vás.
Takže šel bych po nastavení brány.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Problém bude v dvojité defaultní routě. Změň si distance na staré na vyšší a pojede to po nové.
0 x