❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Backup
Re: Backup
vim no, prave proto u me rb1200 skoncila a dokud se to nevyresi, neni to pouzitelny. Nevim jestli na mikrotik foru si na to nekdo stezoval. Mozna nikdo jeste pres to neco takovyho jinde netahal jako my tady v CR jinak to nechapu. Ale melby nekdo poslat supout do mikrotiku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ja tam nikdy nic neposilal a nemam cas zjistovat co a jak kam. Tak pokud bude nekdo tak hodnej a nahlasi jim to... minimalne jednou denne se to samo od sebe rebootne. V logu je jen "router was rebooted without proper shutdown (cause 1)". Teplou to urcite nebude, mam na to pude v zime. Zdroj taky muzeme vyloucit, nebot ja tam mam externi 12V napajeni a nekomu jinemu to delalo i s original zdrojem. Je to proste shit.
0 x
pošly supout, necho ho vygerovat, bude to chviku trvat. To jim stačí poslat s popisem. Pokud to někomu dělá, tak to klidně s nima vyřídim. Čim víc supoutu, tim líp.
0 x
Mě to jede od 6 tého nonstop a kromě logů, že se tam někdo chce nalogovat nemám problém. musím zaklepat
0 x
FRIDOLIN píše:Mě to jede od 6 tého nonstop a kromě logů, že se tam někdo chce nalogovat nemám problém. musím zaklepat
A kolik ti tim tece? Co tam mas za verzi? ...
0 x
hapi píše:pošly supout, necho ho vygerovat, bude to chviku trvat. To jim stačí poslat s popisem. Pokud to někomu dělá, tak to klidně s nima vyřídim. Čim víc supoutu, tim líp.
Jak se ten supout dela?
0 x
v levém menu je 3 od spoda "Make Supout.rif"
0 x
miract píše:FRIDOLIN píše:Mě to jede od 6 tého nonstop a kromě logů, že se tam někdo chce nalogovat nemám problém. musím zaklepat
A kolik ti tim tece? Co tam mas za verzi? ...
mám tam 5.7. verzi a mám tam nastaveno maximum 80 mega tam a zpět, ale obyčejně se tam točí 20-30 mega
0 x
Ja viem ze offtopic ale tak mozno niekomu pomoze do buducna, prisiel som na to az teraz to co pise v logoch je chyba na hardwary, su to odpalene kondenzatory.
Po odpojeni zdroja nam niektore vobec nenabehli a nevedeli sme preco na RB433AH su to vacsinou tri vidiet to podla toho ze su vypukle.
Na novsich RB maju ine hodnoty tak som ich vymenil a RB sa zrazu normalne rozbehol a slape ako hodinky bez restartov cize asi riadia napajanie RB.
Takto som zachranil za posledny mesiac asi 10 RB z 15 co sef chcel vyhodit. To iste na RB1100 boli az 4 a lan svietili vkuse rb pipol akoby normalne nastartoval ale nic, po vymene slape krasne aj LAN ethernety sa opravili.
Tak prajem vela stastia
Po odpojeni zdroja nam niektore vobec nenabehli a nevedeli sme preco na RB433AH su to vacsinou tri vidiet to podla toho ze su vypukle.
Na novsich RB maju ine hodnoty tak som ich vymenil a RB sa zrazu normalne rozbehol a slape ako hodinky bez restartov cize asi riadia napajanie RB.
Takto som zachranil za posledny mesiac asi 10 RB z 15 co sef chcel vyhodit. To iste na RB1100 boli az 4 a lan svietili vkuse rb pipol akoby normalne nastartoval ale nic, po vymene slape krasne aj LAN ethernety sa opravili.
Tak prajem vela stastia
0 x