❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vzdálený přístup na SXT

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Vrbik

Vzdálený přístup na SXT

Příspěvekod Vrbik » 9 years ago

Dobrý den,

už delší dobu nemohu vyřešit problém: Mám router RB2011iL a ten dělá NAT pro adresy 192.168.1.1/24, je tam jednoduchý bridge a z jednoho portu toho bridge (ether3) je připojené SXT1, které posílá konektivitu dále po areálu do SXT2, všechno funguje. Problém je takový, že obě SXT mají adresy 192.168.77.10/24 a 192.168.77.11/24 a nejspíš nemají nastavenou defaultní bránu a já bych se na tyhle SXT potřeboval dostat z venku.

Když přidám hlavnímu routeru adresu 192.168.77.1/24 na ten bridge, tak mi na obě SXT funguje ping, bandwidth test a IP scan obě SXT najde, ale nedaří se mi je vysměrovat ven (dst -nat) což je asi způsobeno tou nenastavenou bránou. Tedy jsem vyzkoušel připojit se přes VPN na hlavní router, i když nastavím VPN adresu připojeného zařízení na 192.168.77.xx/24 tak pingnu jen na hlavní router 192.168.77.1 a dále se nedostanu

neměl by někdo nápad jak to vyřešit?

moc děkuji za případné návrhy
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 9 years ago

Připoj se na ten hlavní router a zkus se tam dostat přes Mac Telnet. Pokud ty antény jsou v bridge, měl by ses tam dostat. Až se přihlásíš, tak si zobraz routy "ip route print" a pripadne je zmenit "ip route set..."
1 x
..:: DobraSit.cz ::..

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 9 years ago

Já bych doporučoval dát těm SXT adresu z rozsahu vnitřní sítě.
Tím se vyřeší vše.
Mirek
0 x

Vrbik

Příspěvekod Vrbik » 9 years ago

Petr S. píše:Připoj se na ten hlavní router a zkus se tam dostat přes Mac Telnet. Pokud ty antény jsou v bridge, měl by ses tam dostat. Až se přihlásíš, tak si zobraz routy "ip route print" a pripadne je zmenit "ip route set..."

děkuji mnohokrát, o téhle funkci jsem vůbec nevěděl, problém vyřešen na pána! hned si tam ty routy nastavím :)
0 x