❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nefunkční Queues

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
MatyasCzech

Nefunkční Queues

Příspěvekod MatyasCzech » 9 years ago

Zdravím,

již delší dobu řeším problém s Queues.
Zkoušel jsem mnoho různých návodů jak na simple tak na QT. Pokaždé ovšem bez úspěchu - packety a nějaké kbity u queue naskakovali, ovšem limitování nefungovalo.
Zkoušel jsem i několik možností jak oznacovat packety v mangle, ovšem beze změny. V Bridge-Settings mám IP Firewall zapnutý.
Na wan portu je maškaráda, ostatní porty jsou v bridge, cílem bylo, nastavit každému klientovi limit 3M/3M.
RB je hAP lite, ROS 6.34.3 - mám to pouze pro pár počítačů a stačí mi to :)

Nevěděl by někdo, kde by mohl být problém?

Díky moc
0 x

Rosak

Příspěvekod Rosak » 9 years ago

Jelikož jste dal k dispozici jen velmi málo údajů, je to trochu věštění z křišťálové koule - co takhle zapnutý FastTrack?
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Čo tak zmeniť Mikrotik konfiguraciu zo softweroveho bridge - bridge na hardwerovy bridge - master port?
Podľa mna, potom budeš mať väčšiu šancu sa pohrať s queues a je väčšia pravdepodobnosť, že queues sa podari nastaviť.
0 x

MatyasCzech

Něco takového jsem někde četl, jak to přenastavím? V Bridge mám nyní všechny porty.
Díky
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Zničíš bridge.
Vybereš si jeden hlavní port.
Těm ostatním, co byly v bridge ho nastavíš jako master-port.

Konfiguračně pracuješ jen a pouze s tím master portem.

Doporučuji alespoň zběžně prolétnout manuál. V hlavě pak zůstane alespoň mírné brnění typu "tohle by jít mohlo".
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

MatyasCzech

Díky moc, odpoledne vyzkouším.
Jednu věc si ještě ujasním, pokud chci rychlostně limitovat ip adresu v simple queue, musím mít v mangle nějaké označování packetu/connection?
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 9 years ago

Simple Queue nepoužívá označování packetů.
Řídí se jen IP adresami, nebo rozhraními.
Mirek
0 x