❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ovladatelná zásuvka (jednozásuvkové PDU), co je na trhu?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

Ovladatelná zásuvka (jednozásuvkové PDU), co je na trhu?

Příspěvekod Behemot » 9 years ago

Znám trochu víc profi řešení ovladatelných zásuvek přes Ethernet, různé ty mnohozásuvkové PDU k serverům, třeba od APC, Eatonu. Nenašel jsem ale kloudné alternativy za lidskou cenu jen pro samotnou 1 zásuvku, na nějaké obyč použití k jednomu zařízení. Nemusí to ani umět moc věcí, stačí malej webserver s tlačítky vypnout/zapnout. Tyhle serverový šílenosti stojí raketu a jsou pro jednu zásuvku strašně předimenzovaný.

Aktuálně vím o UBNT mPower mini, blbý ale je, že to je jenom na wifinu na nějaký ty jejich proprietární sítě nebo co (mFi, to mě vůbec nebere), ethernet to nemá. Zákazník to bude zkoušet, ale raděi bych na příště něco s normálním drátem. Není na našem trhu něco co jsem nenašel?

Jo a preferuju all-in-one řešení. Jednou jsem si hrál s tou deskou od GWL Power a krom toho, že ta firma je úplně strašnej bordel (hromady divizí, webů, jeden den to maj, druhej den to neexistuje), tak taková holá deska je životu nebezpečná a v takovým stavu nepoužitelná. Kdyby k tomu udělali aspoň krabičku, OK. Ale to ne, takže aby to aspoň opticky vypadalo bezpečně, tak to znamená to komplet včetně zásuvek zabudovat do nějaké krabice a byť to tak nevypadá, je to práce na půl dne minimálně. Been there, done that, díky, nechci. V nákladech s časem to vyjde sakra draho.
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

Netuším, co je lidská cena, ale našel jsem toto https://www.mironet.cz/prepetova-ochrana-energenie-egpmslan-18m-programovatelna-prepochrana-lan+dp183115/#popis Bohužel osobní zkušenost nemám
0 x
Petr Krist

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Od pohledu to nevypadá úplně marně, sice zbytečně moc zásuvek…no ale co kvalitativně? Je to gembird a to
Záruka: 0 měsíců
taky nevypadá nijak přesvědčivě :D
Naposledy upravil(a) Behemot dne 09 Feb 2016 20:09, celkem upraveno 1 x.
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

Jak jsem psal, osobní zkušenost nemám. Ale třeba se někdo najde.
0 x
Petr Krist

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 9 years ago

Toto ma jednoduche web rozhranni:
http://www.eltasat.cz/elektro-zbozi-a-m ... u-stribrna
nebo skycontrol od bratru slovaku
http://www.vutlan.com/en/power-distribu ... tlets.html
umi to spoustu veci a daji se objednat i malo vybavene (umi to spoustu cidel a vypinani zasuvek jak pres LAN nebo GSM),
ale zase je to ranec :-( instaloval jsem jich nekolik a jedou perfektne, ale je to ranec.
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

No to druhý je vyloženě už do racku k serverům…čtyři zásuvky jsou fakt zbytečný na jeden stroj a ethernet mi přijde spolehlivější…
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Zajímavý. Eště by mohli hnou s cenou když tam ta wifinová verze je levněší, ale to se poddá.
0 x