❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakou máte zkušenost s UPC ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
FRIDOLIN
antispam: Ano

Jakou máte zkušenost s UPC ?

Příspěvekod FRIDOLIN » 9 years ago

Zdar, chci se jen zeptat jakou máte zkušenost s provozem internetu od UPC, jsem z malého města, kde mám malou optickou a wifi síť a minulý týden UPC naházelo do schránek letáky, že za 300,-Kč měsíčně vč DPH mají megarychlý internet 100 Mb/10Mb až po 300 Mb / 30 Mb za nějakých 600,-Kč. To jim to za ty prachy opravdu tak chodí ? Nebo je to zase nějaká fligna ? Nějak si neumím představit, že někdo na koaxiálech, které jsou v zemi 25 let žene ke klientům v klidu 300 mega za takovou cenu. U okolní konkurence je současná cena + - kolem 350,-kč za 50-60 mega o)))
Ptám se proto, protože s žádnou akcí konkurence mě skoro nikdy neodešl žádnej klient (možná 2) za ty roky, ale druhý den po vhození letáků mě volalo 5 lidí, že jde k UPC !!! Takže tímto tempem bych brzo dopodnikal :(

Samozřejmě, že k tomu nabízí i nějaké balíčky TV programů
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

FRIDOLIN píše:Zdar, chci se jen zeptat jakou máte zkušenost s provozem internetu od UPC, jsem z malého města, kde mám malou optickou a wifi síť a minulý týden UPC naházelo do schránek letáky, že za 300,-Kč měsíčně vč DPH mají megarychlý internet 100 Mb/10Mb až po 300 Mb / 30 Mb za nějakých 600,-Kč. To jim to za ty prachy opravdu tak chodí ? Nebo je to zase nějaká fligna ? Nějak si neumím představit, že někdo na koaxiálech, které jsou v zemi 25 let žene ke klientům v klidu 300 mega za takovou cenu. U okolní konkurence je současná cena + - kolem 350,-kč za 50-60 mega o)))
Ptám se proto, protože s žádnou akcí konkurence mě skoro nikdy neodešl žádnej klient (možná 2) za ty roky, ale druhý den po vhození letáků mě volalo 5 lidí, že jde k UPC !!! Takže tímto tempem bych brzo dopodnikal :(

Zdravím,
ano, nevím jak jinde, ale co jsem zkoušel, tak to opravdu takto jede a to trvale. Asi víš, že k baráku vede optika, pak teprve koaxiály k modemům. A pokud přenáší po koaxu hafo TV kanálů, není problém přenášet i 100 Mega. Pokud to u zákazníků při opravě PC měřím, je to v pohodě. Těch 300 MB nemám tak moc ověřeno, je to poměrně novinka, ale asi bych tomu věřil. Pravda je, že většina říká, že by spíš chtěli 20M za stovku, ale tyto rychlosti už UPC nepodporuje. Něco jiného je u chorobných stahovačů, ti jsou samozřejmě nadšeni, jak jim to stahování odsýpá. Další pokrok UPC je v odchodu, kde posunuli upload na až desítky MB, což je taky velký plus. Je jasné, že tato politika úplně např. bezdráty likviduje, s tím se nedá nic dělat. Jediná naděje je dost velká averze vůči UPC, kterou si za ta léta vybudovali, ta je dost rozšířená. A samozřejmě také poměrně malé pokrytí, mimo města téměř žádné.
mpcz, 15.01.2016
0 x

FRIDOLIN

Příspěvekod FRIDOLIN » 9 years ago

no nevím ,ale do baráku žádná optika UPC nejde, všechno bylo tahaný koaxem a v době začátků se to imr where kurvilo...to se ještě jmenovalo kabel plus a o internetu si špitalo pár lidí v americe
0 x

mpcz

FRIDOLIN píše:no nevím ,ale do baráku žádná optika UPC nejde, všechno bylo tahaný koaxem a v době začátků se to imr where kurvilo...to se ještě jmenovalo kabel plus a o internetu si špitalo pár lidí v americe

Zdravím,
ano, i takto se to dělalo, většinou v obcích. Mám ale dojem, že to byly jednosměrné sítě. Technologicky asi není problém to přebudovat, pokud to někomu stojí za to, ale převládající řešení je optika a konec přes koaxiály. Ta optika může klidně končit i v sousedním baráku, koaxiální rozvody bývají někdy nečekaně rozsáhlé.
mpcz, 16.01.2016
0 x

mpcz

mpcz píše:
FRIDOLIN píše:no nevím ,ale do baráku žádná optika UPC nejde, všechno bylo tahaný koaxem a v době začátků se to imr where kurvilo...to se ještě jmenovalo kabel plus a o internetu si špitalo pár lidí v americe

Zdravím,
ano, i takto se to dělalo, většinou v obcích. Mám ale dojem, že to byly jednosměrné sítě. Technologicky asi není problém to přebudovat, pokud to někomu stojí za to, modemy na koax jsou dnes do 200Mb běžné, ale převládající řešení je optika a konec přes koaxiály. Ta optika může klidně končit i v sousedním baráku, koaxiální rozvody bývají někdy nečekaně rozsáhlé.
mpcz, 16.01.2016
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

brzo vznikne nejaky rychlokvaska, co koupi net od UPC za 6 kil a rozdistribuuje mezi lidi za pakatel... to neni nic noveho, to se deje snad od pocatku UPC a sou lidi co je to i zivi... no a pak jak blazen kupuj gatant konekt za daleko vetsi ranec.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Kart

Příspěvekod Kart » 9 years ago

Tak pred barakem nebo nekde pred sousednim mas krabicu UPC, do te jde optika a z tama nejspis koax do domu.
V pripade bilych krabic v baraku netusim, mozna je to i FTTB, tezko rict.
0 x

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 9 years ago

FRIDOLIN píše:Zdar, chci se jen zeptat jakou máte zkušenost s provozem internetu od UPC, jsem z malého města, kde mám malou optickou a wifi síť a minulý týden UPC naházelo do schránek letáky, že za 300,-Kč měsíčně vč DPH mají megarychlý internet 100 Mb/10Mb až po 300 Mb / 30 Mb za nějakých 600,-Kč. To jim to za ty prachy opravdu tak chodí ? Nebo je to zase nějaká fligna ? Nějak si neumím představit, že někdo na koaxiálech, které jsou v zemi 25 let žene ke klientům v klidu 300 mega za takovou cenu. U okolní konkurence je současná cena + - kolem 350,-kč za 50-60 mega o)))

Finta v tom po technické stránce není žádná, prostě to chodí i těch 300/30Mbps (a pokud někdo nezaruší return path, tak i poměrně spolehlivě). Co je ale u UPC dost problém, je jejich komunikace s klienty a celkově systém tzv. turecké tržnice, kdy se handluje o ceně a máš tam všelijaké časově omezené nabídky, zvyšování ceny o pár korun (a následně opět handlování o ceně). V tomto směru je na tom UPC opravdu špatně. Ale po technické stránce, jak jsem psal, je to v pohodě (i na relativně starých kabelech).
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Behemot » 9 years ago

Netvrdil bych, že je to v pohodě. Pracoval jsem na tom v jedno místě (Praha 9) něco přes rok, takže žádná prdel a relativně novej barák (železobeton 90. léta). Takovej bordel se úplně nevidí. Neustálý výpadky typu spadla konektivita na Praze 4, 6, 9, 10, 11, 12 apod., když ne to, tak v podstatě neohlášenej tu zas půldenní výpadek „práce na něčem“, případně ohlášenej a trvá to o 5 hodin dýl. Krátký výpadky, restarty byly častý. Taky už nedávaj ani levnej spin-off modemů Cisco, ale nějaké úplnej no-name hajzl kterej peče jak kamna, odešel minimálně jednou a byl když sem se od tama stěhoval na cestě odejít znova.

Každopádně mě tohle sere, v každé prdeli tady už dneska vidím optiku 50/50 a ještě se vás tam mlátí několik, jenom tam kde sem já je dycky jedna debilní wifina od nějakejch freestyle ekspertů, OMG :D
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

Kart

Příspěvekod Kart » 9 years ago

No a ty nabizis net za kolik?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

s jůpýsý se neda bojovat moc... nevim esi maj koaxy stare 20let, ale jede to pozitivne, znamy v brne ted od nich ma nove pripojku, k rozvadeci jen asi 15metru, pak na jeho pozemku sme tahali 54m koaxu, ne nejake valne kvality a 150/15 tam dostaneme z modemu...doporucuji vlezt tam kde jůpýsý sítě nemá...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Kart

Příspěvekod Kart » 8 years ago

Nekdo mi dokaze vysvetlit, proc Upload nabizi tak nizky?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Protože DOCSIS
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 8 years ago

Kart píše:Nekdo mi dokaze vysvetlit, proc Upload nabizi tak nizky?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Docsis
0 x