Potreboval bych umistit UBNT NanoBeam M5-16, aby byl co nejmin videt. Vim ze je maly, ale je to podminka.
Napadlo me natrit ho barvou. Videl jsem to pred casem na nejake rozhledne, kde mel mobilni operator natrene anteny na hnedo.
Mam tu plechovku vodoureditelneho UNI Balakrylu a pak barvu ve spreji na auta.
Co je podle vas lepsi?
Bude nejak vadit barva signalu? Podle me by to melo byt uplne jedno. Ale rad bych si to overil.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Natreni 5GHz anteny barvou - vadi to?
jesi se nepletu, nesmi byt slozkou barvy prave voda, jinak to nevadi. Kupujeme nejake obyc spraye, strikame tim SXTcka, AluBoxy, Jirouse, UBNT sektory, proste vsecko kov / plast (umisteno ve zvonici kostela), zatim je to tam rok, snad tu barvu ty holubi hovna nesezerou.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Z jakeho duvodu nesmi byt slozkou barvy voda?
Narusi to nejak plast?
Narusi to nejak plast?
0 x
Dalej pozor aj na kovove castice, niektore farby alebo folie mozu tiez obsahovat. Nejde ani tak o poskodenie samotneho zariadenia ale o problemy s parametrami wlan. Mozes mat utlm signalu, zhorsene CCQ a pod. Inak tiez sme prevadzkovali panelove (doskove) anteny este na koaxialnych kabloch na kostolnej vezi, nastriekane na hnedo a bez problemov 7 rokov 

0 x
Neumím si představit barvu, která by po uschnutí nepřišla o vodu 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
moje chyba
nesmi obsahovat kovove castice... to je ta podminka. kupujem nejaky obyc spraye za 110kc a zatim zadny problem.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Například žlutá barva se běžně dělá příměsí olova - což právě horší signál.
Doporučuji probrat s nějakým lakýrníkem složky barev. Já bych volil akrylovou barvu na vodní bázi. Dají se sehnat v obrovský hromadě odstínů.
Doporučuji probrat s nějakým lakýrníkem složky barev. Já bych volil akrylovou barvu na vodní bázi. Dají se sehnat v obrovský hromadě odstínů.
0 x
Kmotrik píše:Například žlutá barva se běžně dělá příměsí olova - což právě horší signál.
To jeste EU nezakazala?

0 x
-
Taky se mi to nezdá...každopádně lepší prodejci/výrobci mají ke všemu MSDS, kde můžete určitě aspoň to olovo najít.
0 x
Zmerim signaly.
Strcim antenu do sacku.
Nastrikam sacek barvou.
Zmerim signaly.
Kdyz je to ok, nastrikam antenu, kdyz je to nahouby, vymenim sacek a vyrobce barvy.
Strcim antenu do sacku.
Nastrikam sacek barvou.
Zmerim signaly.
Kdyz je to ok, nastrikam antenu, kdyz je to nahouby, vymenim sacek a vyrobce barvy.
2 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná