❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT - mizerné CCQ u RX

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
m4rkus

SXT - mizerné CCQ u RX

Příspěvekod m4rkus » 9 years ago

Zdravím,může mi někdo prosím napsat vyjádření k danému screenu? Zajímalo by mě, co může být příčinou takové kvality?
Jedná se o sxt 5HPnd, vdálenost od AP cca 200m, frekvence je na volném kanále. Jako sektor je tam také SXT, nějaké už ACéčko. AP má před sebou další AP(5m před tímto na sousedním domě), které běží také na pětce, ale jiných kanálech.

Když jsme zkoušeli NSm5, bylo to ještě horší, to net vypadával. Nyní je upload OK, ale zlobí DOWN.
Děkuji všem za radu.

sxt.jpg
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

To prostě JE rušení. Vadu karty jsi vyloučil výměnou zařízení ...

Ne všechno v tomto pásmu je wi-fi. A ne všechno wi-fi vysílá shodné beacony a je vidět na scanu. Např. nascanovat nv2 zařízením co to neumí nelze. Ale naopak AirMax "vidět" je i na mikrotiku.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Ale nejsou mi jasné ty rozdíly v šířce kanálu mezi TX a RX ... Nestandard jsem na MK nikdy nepoužil.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

j4rek

Příspěvekod j4rek » 9 years ago

Ruseni nekdo to asi dobre kotli. :P mimo a 40mhz je nachylnejsi na kvalitu signalu
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 9 years ago

Zrejme kotli i majitel SXT a majitel AP. Nechapu ty signaly kolem 40dB. Ja to stahuji tak, aby jsem mel 50-60dB.
Pokud tam je volny kanal, tak proc ?
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 9 years ago

neverhappy píše:Zrejme kotli i majitel SXT a majitel AP. Nechapu ty signaly kolem 40dB. Ja to stahuji tak, aby jsem mel 50-60dB.
Pokud tam je volny kanal, tak proc ?

Přesně, tx power na defaultu na obou stranách a kanál asi taky volný nebude. V první řadě stáhnout výkon ať je signál těch -60 to naprosto stačí na tu vzdálenost...
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

Přesně a pak s takovým člověkem máji normální lidi fungovat v éteru. Nechápu na co ke klientovi 40mhz... tyhle rádoby isp co to nechavaj v defaultu, ackoliv sxt ve 20mhz da 80mega ac i vic, ale ne proc jet ve 20... signal na rx bych i akceptoval, kdyz je to blízko a potřebuje mít dobrej signal i někde na kilaku, ale ten signál na tx je jasná arogance k regulaci.. přitom tisíckrát se tu psalo že co je víc jak -50 je už přehulený... pro takové lidi mě v tomhle oboru ubijí dělat. Nemyslím to osobně, ale copak v každém oboru dělají i pseudo odborníci co neznají ani obecná pravidla?
0 x

placek.milan

Příspěvekod placek.milan » 9 years ago

dagus píše:Přesně a pak s takovým člověkem máji normální lidi fungovat v éteru. Nechápu na co ke klientovi 40mhz... tyhle rádoby isp co to nechavaj v defaultu, ackoliv sxt ve 20mhz da 80mega ac i vic, ale ne proc jet ve 20... signal na rx bych i akceptoval, kdyz je to blízko a potřebuje mít dobrej signal i někde na kilaku, ale ten signál na tx je jasná arogance k regulaci.. přitom tisíckrát se tu psalo že co je víc jak -50 je už přehulený... pro takové lidi mě v tomhle oboru ubijí dělat. Nemyslím to osobně, ale copak v každém oboru dělají i pseudo odborníci co neznají ani obecná pravidla?

Těch 40Mhz taky nepochopím. Vzdálenému klientovi nedám malé sxt a nemusím přehulit tx ne? :) Připomíná mi to okolní isp kteří dávají PowerBeam od ubnt na 50 i 1000m, to musí být panečku signál :D
0 x

dagus

To je jasny, tim jsem nemyslel ze je vykon na max ok. Sxt beru max do 300m.
0 x

m4rkus

Příspěvekod m4rkus » 9 years ago

Zdravím, SXT je přemístěno a dáno na jíné AP, vzdálenost k AP je 500m, viditelnost přímá, výkon na AP i klientovi je trochu stažený. Nedokážu si vysvětlit, proč to neustále ztrácí spojení.
Ve vzduchu jsou na dané frekvenci 3 sítě, ale ty jsou vzdálené 2 a více kilometrů, signály to na nich ukazuje -80 a více. U jiného klienta, který je připojen na stejné AP, problém není. Díky za radu.

Obrázek
0 x

dagus

Nahraj na všechny zařka stejný ROS, já jako stable na 802.11 a nstream beru 6.19 na nv2 taky, ale nebojím se experimentovat s vyššíma verzema. Nstream provozuj jen na obyčejném wireless balíčku, ne wireless-fp bo cm2 jak tomu teď říkají :-)
0 x