Ahojte,
googlil som jak blázon, ale nedogoolil som sa. Mám nahodených asi 10 TP-Linkov s OpenWRT na pokrytie Wi-Fi na škole. Problém je, že sa mi niektorí klienti dostanú do DHCP hlavného routru siete aj keď každý router je pripojený vo WAN a má vlastné DHCP.
Niekto má skúsenosti?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
OpenWRT "prepúšťa" klientov cez WAN
Duvod proc Natujes Nat ?
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
-
Vždyť o natu nepíše... Čert ví, jak je openwrt nastaven. Možná je všechno v bridgi. Takže buď roztrhnout L2 a routovat, nebo z tplinku udělat hloupá ap a všechno řídit centrálně nebo zafirewallovat dhcp pakety. Nebo ještě něco, co napadne někoho dalšího.
0 x
Jenze presne jak popisuje se to chovalo na jedné síti co jsme podedil 

0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
To je mi nepochopiteľné, že mám WAN port ako WAN, žiadny BRIDGE, keďže v LANe beží DHCP. Ono je sranda to, že neprepúšťa všetkých ale len niektorých a na routri má IP z DHCP a na hlavnom routri dostane IP z hlavného routru.
Rovnako mám nastavený aj iný TP-Link v úplne inej sieti a tam sa takáto záhada nedeje.
Rovnako mám nastavený aj iný TP-Link v úplne inej sieti a tam sa takáto záhada nedeje.
0 x
bagocina píše:Rovnako mám nastavený aj iný TP-Link v úplne inej sieti a tam sa takáto záhada nedeje.
zatím máš štěstí, otázka času. Jak píše jarda.jezek nikdo vlastně netuší co jak a kde máš nastavený
0 x
Petr Krist
Podle mne mas jeden v bridge a zaroven na nem mas DHCP a nekdy se tem klientum prideli nadrazene dhcp, ktere si chytne, ale zase by ti dost blbla sit.
Kazdopadne nechapu mit tolik routeru s wan a DHCP, snad to budu ridit vse jednim DHCP serverem a mam pokoj.
Kazdopadne nechapu mit tolik routeru s wan a DHCP, snad to budu ridit vse jednim DHCP serverem a mam pokoj.
0 x