❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi pokrytie hotelov

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
zvukarmiso

Wifi pokrytie hotelov

Příspěvekod zvukarmiso » 10 years ago

Ahojte

Riesim nasledovný problém, možno sa to tu už riesilo ale nejak som to nenašil.

Doteraz som hotely robil tak, že som tam dal viacej wifi routrov a vzdy iny nazov SSID.
Teraz je podmienka že chcú jeden jediny nazov a chcu to po celom hotely. Viete mi poradiť ako by ste to riešili. Videl som nejake riešenia z UniWifi. Ale boli tam všeliake komentáre na funknčnosť. Na dany hotel mi to vychádza na 6 wifi ap.

Za kazdu radu budem vdacny Ďakujem
Michal
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 10 years ago

My máme UniFi se 4 AP na hotelu a bez problémů. Kdybych mohl tak si to pořídím i domů na víc pater.
0 x

zvukarmiso

Příspěvekod zvukarmiso » 10 years ago

Mas tam spustenu aj funkciu IAPP ??,
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Mám na to produkt, který je lepší použít ve fázi instalace datových rozvodů, ale na druhu stranu je velmi unikátní. Je vhodný pro pokrytí samostatných pokojů, nikoliv společných prostor.

www.cybermole.cz/forum/wmw3B.jpg
0 x

Novacek_Jakub

Příspěvekod Novacek_Jakub » 10 years ago

Též se nechají rozumně použít NWA od ZyXELu. Jeden řídící prvek, kde se vše nastaví a pak libovolný počet AP, které si konfiguraci stahují z řídícího prvku.

Odesláno z mého Lenovo B8080-H pomocí Tapatalk
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 10 years ago

To: Radek
Za tím je pak nějaký PoE Switch? To USB je převodník ze 48 na 5V pouze pro dobíjení telefonů?
Je to celkem pěkný. Není to náhodou to řešení co jsi minule ukazoval že se nevejde do žádný montážní krabičky?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Ano, to je ona, proto píšu, že je to vhodné nasadit s budování sítě, dodatečně je to už komplikovanější. Jsou verze i pro PoE, ale s jiným vzhledem. USB podle verze slouží pro dobíjení, možnost sdílení souborů přes sambu a sdílení 3G připojení z modemu. Je to plně konfiguravetelný router.

Je fajn, že jsme se viděli, ale já bohužel nevím s kým :) Neumím přiřadit přezdívky k obličeji a jménu.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 10 years ago

RBcAP2n rozchodit caps manager a je vystarano , jednoduche funkcni, netreba zadnejch kontroleru a ridicich prvku
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 10 years ago

Router, to je fakt pěkný. Jinak v HelaPC jsme skoro plešatí tak že šátek.
0 x

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 9 years ago

ppp76 píše:RBcAP2n rozchodit caps manager a je vystarano , jednoduche funkcni, netreba zadnejch kontroleru a ridicich prvku

1) A neni prosim uz neco lepsiho jak http://routerboard.com/RBcAP2n - tedy aby to melo za ty prachy aspon LAN POE IN a take LAN POE OUT? Aby se daly pripojit za sebe na jedne vetvi aspon 2 ks...? StationBox® InSpot mi prijde uz velky/spatne dostupny.

2) k cemu vam presne slouzi caps manager? Ja vzdycky daval stejne ssid i subsit (v rezimu bridge pochopitelne), jiny kanal a klienty transparentne se preladuji bez preruseni na nejsilnejsi Apcko... Funguje to i s ruznymi znackami/vyrobci Apcek...

Ale najit stara levna apcka s poe in a poe out a s dobrym rozsahem poe napeti je trosku problem...

Prave mi po 4 letech odesel ten polsky Appro, protoze jsem do nej posilal 12V a on sam byl delany na 7,5 nebo 9 V (ale na dalsi vetvi uz byl trosku pokles napeti)...
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

1. Do Unifi a podobných ubnt routrov by som nešiel. Ja by som to riešil, ak by to financie dovolili tak, že ako hlavný Mikrotik router by som kúpil RB-2011.
Na tomto RBčku by som nakonfiguroval capsman. Ako APčka po izbach, alebo po chodbách by som použil Mikrotik mAP lite.
Tieto zariadenia by som pripojil na capsman, ktorý je nastavený Mikrotiku RB-2011

2. Caps manager slúži ako kontroler. Na hociakom Mikrotiku si nastavíš parametre wifi siete, to je napr. SSID, zabezpečenie, frekvenciu kanalu, širku a podobne.
Potom bude stačiť nejaké APčko od Mikrotiku pripojiť do RB-2011. Na tom APčku nastaviť CAP a to zariadenie bude brat nastavenie wifi siete z Mikrotik RB-2011, takže netreba zvlášť na každom APčku nastavovať wifi.
0 x

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 9 years ago

Takze CAPS mgr se postara i o kanaly, aby se co nejmene prekryvaly?

A kdyz budu chtit regulovat silu signalu individualne pro kazdy jeden AP?

V mym pripade to byly 2, max. 3 APcka, navic jeste ruznych znacek, takze si myslim, ze nejaky ridici prvek by byl byval neefektivni...

Ps: ted jsem se podival na http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN a odber az 11 W a dodavaji k tomu 24V/0.8A zdroj...

Pritom k http://routerboard.com/RB952Ui-5ac2nD se spotrebou max. 8W dodavaji 24V/1.2A zdroj... Ma to logiku?
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Nie, caps manager sa nepostará o to aby sa kanály neprekrývali.
Aký kanál v caps managery nastavíte, taký budú mať všetky APčka vo vašej sieti.

Nehovorím, že to musíte poriešiť ako som napísal. Napísal som iba svoj názor ako by som to ja riešil a ako by to bolo asi najlepšie nakonfigurovať.
Aj keď mate každé APčko rôzne, dalo by sa pohrať s konfiguráciou. Nebude to efektívne ako keby ste použili Mikrotiky, ale čo už, ak to určite okolnosti nedovolia.

Do týchto elektrikárskych veci sa moc nerozumiem. Takže neviem na to odpovedať.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 9 years ago

Pokud jsem CapsMan dobře pochopil, tak na každé AP jde nastavit vlastní konfigurace, ale pro 2 - 3 AP bych ho asi nenasazoval. Je celkem jedno jestli se připojím ke každému AP a to nastavím, nebo to mám v jednom mikrotiku, ale stejně budu udržovat 2 - 3 konfigurace.
Když bych měl třeba 9 ap, je to jiný. Udělám 3 nebo 4 konfigurace (pravděpodobně rozdílné pouze v kanále) a pak si je podle umístění rozházím, aby se co nejméně rušily.

Ale to je pouze můj názor, rád si ho nechám vyvrátit a nechám se poučit o tom, že se to vyplatí i pro 2 - 3 AP.
1 x
Petr Krist

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Víceméně máš pravdu...
0 x