❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CRS mikrotik 24 port

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
okoun
antispam: Ano

Re: CRS mikrotik 24 port

Příspěvekod okoun » 10 years ago

pikoto píše:Toto my psali dnes z i4wifi
"vrácení do 14 dnů je možné pouze pro koncové zákazníky. V tomto případě je možné pouze vrácení s 10% administrativním poplatkem.
Pokud s tím souhlasíte, vytvořte prosím na RouterBoard reklamaci a do poznámky napiště, že se jedná o vrácení na základě domluvy
a že souhlasíte s poplatkem za vrácení zboží.

Co se týká výkonu RouterBoardu, pokud je v routovacího režimu a je tam nastavena výchozí konfigurace z cca 10 pravidly,
pak se podle tabulek pohybuje max. rychlost okolo 70 Mbps (56 Mbps při 25 pravidlech až 116 Mbps při 0 pravidlech - jedná se o součet rychlostí):"

Koupil jsem tam hp 1810 24g a paradicka..

nu zajímavé že suport mi napsal něco jiného že prý čistý routing bez pravidel dá klidně 200Mb a i CPU tomu odpovídá když mi tam teče okolo 100Mb tak je cca na 40%
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pikoto

Příspěvekod pikoto » 10 years ago

Asi jak komu :-) ci podle vetru :-)
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

pikoto píše:Asi jak komu :-) ci podle vetru :-)

tech 200mbps IMHO odpovida tomu, co je v tabulce propustnosti na www.routerboard.com a to same se da cca i namerit v realu. Smutna pravda je, ze s neprazdnym firewallem je ta propustnost mizerna. Takze pouzivat jedine jako switch . Ne jako router ci bridge.
0 x

okoun

Tak mám zajímavé zjištění. Mezi verzema 6.29rc11 a rc13 je značný rozdíl v chybovost, viz obrázek. Napsal jsem ještě na support jestli by se nevyjádřili k tomu co měnili, protože to něco má asi zásadní vliv na ten switch...
ping_version.png
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

tak mi podpora napsala:

Kód: Vybrat vše

Hello,

Developers are doing some experiments with CRS (mipsbe) ethernet drivers in these
rc versions, trying to find optimal settings.
Your feedback with screenshots from the real world application is much appreciated.

Regards,
Janis B.

tedy něco dělají s driverama no doufám že to neodskáče něco dál :roll:
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Hm. Bych si tipnul, že zkoušejí rozjet fasttrack a polepšit interface queue. Aspoň doufám.
0 x