❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaké AP proti SXT lite5

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
vojtasan

Jaké AP proti SXT lite5

Příspěvekod vojtasan » 10 years ago

Zdravím,
Jako AP mám starší RB 532 a všesměrku 12dbi,k tomu 3m kabelu a pigtail,takže reálně nějakých cca 8dbi.To není nic moc.Chci to vyměnit.Začal jsem používat SXTčka a signál stojí za prd,CCQ lítá jak splašené,SXTčko,se odpojuje.Přímá viditelnost,lehce zarušeno,vzdálenost cca 300m.Uvažuji o koupi RB912 a k tomu MIMO sektor.Myslím,že SXTčku by to jen prospělo..Dál mě napadá ještě Omnitik,ale tam mám trochu obavy z malého výkonu,resp.zisku anten.Poradí někdo a popř.doporučí,co bych měl použít?
Dík za případné reakce.
0 x

zeroNET

Příspěvekod zeroNET » 10 years ago

Záleží na tom v jakém úhlu budou připojeni zákazníci. Na těch 300m bych se nebál všesměru, asi bych použil všesměr od ubnt a k němu mikrotik. Měli jsme ho v jedné vesničce s rocketem a fungoval relativně dobře. Ale nebyla tam žadná konkurence, takže nezarušeno.
Sektor nevím, rozhodli jsme se jet čistě na ubnt zařízeních a mikrotik máme jen okrajově
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 10 years ago

Omnitik by mel stacit. Pokud tam nemas nejake extra ruseni. Kombinovat vysilani ubnt a pripoje mikrotik je totalni zhovadilost.
0 x

zeroNET

Příspěvekod zeroNET » 10 years ago

CrazyApe píše:Omnitik by mel stacit. Pokud tam nemas nejake extra ruseni. Kombinovat vysilani ubnt a pripoje mikrotik je totalni zhovadilost.

Jestli to bylo na mě, tak jsem psal použít všesměr ubnt a k němu mikrotik - myšleno ubnt anténa, mikrotik místo rocketu :lol:
Pokud se nepletu, mikrotik nemá žádný pořádny všesměr a ten od ubnt mi přijde mnohem lepší než omnitik kde je jen nějakej malej pendrek :D
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 10 years ago

Aha tak potom uz to chapu :D
0 x