Ahoj,
u dost routeru jsem videl funkci "Virtual SSID". WiFi router vytvori vice samostatnych WiFi siti na stejnem kanalu, kazda ma sve SSID a v Linuxu se ukazuji jako samostatne wlanX sitovky.
Jaky to ma dopad na vykon? Je mi jasne, ze se rychlost musi podelit mezi vsechny. Mam na mysli hlavne ruseni, kdyz to jede na stejnem kanalu. Nechova se to pak jako dve wifi karty v ap modu na stejnem kanalu? Podle me by asi nemelo. Asi se budou stridat.
Urcite je vzdy lepsi vice fyzickych karet, ale pokud je maly sitovy provoz a jen jedna wifi karta, umim si virtual ap dobre predstavit. Navic se na vice siti spotrebuje jen jeden kanal.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Virtual SSID a vliv na vykon
Asi na to koukáš špatně. Rádio máš pořád jen jedno. A to by měla být odpověď na tvoji otázku ...
Ale vznikla další: proč to vlastně potřebuješ? Podle tvého dotazu bych si tipl, že si akorát zesložišťuješ konfiguraci.
Ale vznikla další: proč to vlastně potřebuješ? Podle tvého dotazu bych si tipl, že si akorát zesložišťuješ konfiguraci.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak to je dobrý příklad.
Až na to, že hosté většinou seberou veškerou kapacitu těm ostatním
Lepší je to rozhodit i fyzicky. Ale když není zbytí, tak i tohle je lepší než nic.
Až na to, že hosté většinou seberou veškerou kapacitu těm ostatním

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
Teda, že by virtuální ap mělo vliv na výkon, jsem si nevšiml. Fyzicky se ap i klienti chovají jako by nic takového nebylo, jen je možné snadno řídit provoz odděleně .
0 x