❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj 3km
jo,
co se týče přibližného výpočtu, tak dobře použitelných je cca 40% slinkované rychlosti (u nás docela zarušeno).
Pokud jak píšeš není zarušeno, tak můžeš použít 40MHz kanál = 150Mb/s linková R.
Tedy reálná rychlost bude na cca 60Mb/s. Takže pro 3 lidi můžeš nabídnout službu 45M/15M s agragací 1:3
co se týče přibližného výpočtu, tak dobře použitelných je cca 40% slinkované rychlosti (u nás docela zarušeno).
Pokud jak píšeš není zarušeno, tak můžeš použít 40MHz kanál = 150Mb/s linková R.
Tedy reálná rychlost bude na cca 60Mb/s. Takže pro 3 lidi můžeš nabídnout službu 45M/15M s agragací 1:3

0 x
Určitě tu budou rejpalové, že se dá protlačit víc... Já se však bavím o reálných mezích, které jedou 24 hodin denně a nemusí se o to člověk starat.
0 x
Lepší než jsem čekal:-)Tedy abych to shrnul...AirGrid HP M5 27 spoj na 3km zvladne bez obav?
0 x
V ruce jsem tento nový model neměl, takže přenechám slovo někomu jinému.
(již používám jen MIMO 2x2, nemá cenu šetřit)
(již používám jen MIMO 2x2, nemá cenu šetřit)
0 x
Pokud postaci rychlost do 40Mbps a ruseni v okoli je male, tak AG 27 na 20MHz je hodne muziky za malo penez.
0 x
-
Napiš sem jaké rychlosti mají mít, od toho se vše bude odvíjet. Airgird zvládne ideálně cca 40mbps HD. Nanobeam v ideálních podmínkách skoro 80mbps a cena není o moc vyšší. Pokud ale budou chtít jen nějakou menší rychlost nebál bych se tam vrazit ten airgrid m5. Pokud chceš ale dělat sít kvalitně, kup nanobeam M5 400.
Osobně mám 2x nanobridge 22 na 2km a ve špičce tam teče přes 50mbps
Osobně mám 2x nanobridge 22 na 2km a ve špičce tam teče přes 50mbps
0 x
Děkuji za reakce..když tam protáhnu 10Mb,tak budu rád.Budou tam pouze tři lidé(něco jako chatová osada).Kdyby náhodou výhledově bylo potřeba protáhnout víc,tak by těch 40Mb v pohodě stačilo(i s rezervou).A to podle Vašich reakcí AirGrid zvládne.
0 x
-
-
placek.milan píše:Ne mam jen ty menší airgridy, ale na protahnutí 10mega by měli stačit...
Na 3km proti sobe pojedou i naplno.
0 x