❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Client na Apple Airport Express

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Barmann

Client na Apple Airport Express

Příspěvekod Barmann » 9 years ago

Zdravím, mám takový problém s připojením na tento router.
Chytáme (jako firma) tento signál z Airportu z hospody vedle, jsem s nimi domluvený že mi to nevypínají ale přístup do něho nemám.

Je to asi 30metrů a přes zeď ale Airport má asi MIMO antény takže signál nějaký je a jede na adrese 172.16.42.1/24 jako brána, DHCP je zapnutý,nevím v jakém rozsahu, ale malý myslím nebude.

Když na sektorovou anténu od Jirouse + 30 cm pigtail pověsim Ovislink třeba 5460 v režimu client, přiřadim statickou ip třeba 172.16.42.80/24 Gateway 172.16.42.1 tak mi Ping projde v pohodě na Airport bránu i dál na net..
Pokud ale vyměnim Ovise za Mikrotik třeba RB433 nebo RB133 se stejným nastavením nepingnu si nikam.

Je možné, že Ovis dokáže "prostřelit" víc, nebo mám chybu já v nastavení, nebo Apple s RB není kamarád?
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 9 years ago

Mas tam urcite chybu, nejspise ti tam chybi default route.
A je to urcite pripojene na wifi?
0 x

janskyt

Příspěvekod janskyt » 9 years ago

Chyba bude na stavení WiFi karty v RB ... na 99% tipuju, že tam máš režim "Station" a kartu zbridgovanou s eth portem(-y), to samozřejmě nefunguje. Proti tomu jabku z hospody, pokud máš opravdu bridge wlan-eth, tak budeš muset použít na kartě režim "Station pseudobridge", to by fungovat mělo.
0 x
PilsFree oblast Plzeň-sever ... tady zatím stále ještě gigabit až domů nemáme:-)

Ladik

Uz je skoro dva roky nativni Station bridge :-)
0 x

janskyt

Příspěvekod janskyt » 9 years ago

Ladik píše:Uz je skoro dva roky nativni Station bridge :-)

Spíš bych řekl proprietální Station bridge (transparentní klient) ... protože funguje jen mezi Mikrotiky. Pro Barmannovo použití s jablíčkovym AP to funkční varianta rozhodně nebude.
0 x
PilsFree oblast Plzeň-sever ... tady zatím stále ještě gigabit až domů nemáme:-)

Ladik

Mas pravdu, davam vsem i na doma MikroTik :-), tak zkusit Mode station-pseudobridge a jeste zkontrolovat jestli tam ma v protokol mode any.
0 x