❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nabídka pro ISP

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
PlihyCZ

Nabídka pro ISP

Příspěvekod PlihyCZ » 11 years ago

Zdravím všechny

mam takovou otazecku pro isp. Koupili jsme byvale nadrazi kde mame vecne bremeno od cd telematiky. Tudiz jsem premyslel o pronajmu strechy pro isp. Sice neni to moc lukratnivni misto protoze budova se nachazi velmi nizko. Chtel jsem se zeptat co od isp chtit za pronajem. Nebo jestli oslovit nektere firmy v okoli a nabidnout jim spoj max 10 spoju.

Co myslite? Dekuji za odpovedi.
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 11 years ago

Ceny se pohybují od stokorun po tisíce, v zavislosti na atraktivitě lokality / budovy.
Zjisti si kdo z ISP operuje v okolí a obtelefonuj je. Pokud je ze střechy alespoň trochu rozumná viditelnost do okolí, třeba si s někým plácneš.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

PlihyCZ

Podle telefonatu bud je to nevyhodne misto nebo maji pripojnych bodu a konektivity dostatek. Co by jste doporucili za vysilac a prijimace s linkou kolem 50/50 do tech 10 pripoju. Nechce se nam platit 3500 za 30/30.
0 x

pavlos

Příspěvekod pavlos » 11 years ago

Kdepak to je??
0 x

PlihyCZ

Litomerice
0 x

pavlos

Příspěvekod pavlos » 11 years ago

Škoda, pro mě, trošku z ruky. Pavel
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Vzhledem k tomu jak bývá obtížné vyjednat s ČDT umístění antény na budovách rosomáků (regionální správa majetku ČD), tak věřím, že se někdo najde. My v lokalitě působíme, ale nádraží je umístěno opravdu nevhodně.
0 x

PlihyCZ

Příspěvekod PlihyCZ » 10 years ago

Tak jsem oslovil spoustu ISP a je to opravdu nevyhodna lokalita, ale po oslovění jedné z několika firem byla odpověď hned pozitivní. Resili jsme spoj. 1. Moznost polozit optiku. Mate zkusenosti s prekopanim silnice a kus chodniku? Celkem asi 30 m pozemku mesta? 2. Moznost bezdrat nevim jestli 5 ghz nebo 10 ghz nevim jak je to s legislativou. Bylo zapotrebi fullduplex chteji 30/30 mbit a vzdusnou carou to je 30 m.
0 x

tuner99

Příspěvekod tuner99 » 10 years ago

PlihyCZ píše:Tak jsem oslovil spoustu ISP a je to opravdu nevyhodna lokalita, ale po oslovění jedné z několika firem byla odpověď hned pozitivní. Resili jsme spoj. 1. Moznost polozit optiku. Mate zkusenosti s prekopanim silnice a kus chodniku? Celkem asi 30 m pozemku mesta? 2. Moznost bezdrat nevim jestli 5 ghz nebo 10 ghz nevim jak je to s legislativou. Bylo zapotrebi fullduplex chteji 30/30 mbit a vzdusnou carou to je 30 m.

Lze udělat protlak pod silnicí a dát tam HDPE, v případě chodníku jsme to u nás ve městě řešili, tak že když se někdě něco kopalo, tak se tam vždy přihodilo HDPE, což chápu že není tento příklad. Vzdálenost z nádražní budovy tam kam to chceš dostat je kolik? Nešel by tam optický převis nějakým DROP kabelem? A rovnou jim to můžeš naspojkovat na optiku CD Telematiky a nemusíš řešit žádný aktivní prvky u tebe na nádraží zálohy atd...
0 x