❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
DVR bez veřejné IP adresy
Re: DVR bez veřejné IP adresy
Děkuji všem za rady, pravděpodobně se vydám cestou mikrotiku, který podporuje VPN (původně jsem uvažoval nad rashphery pi, samozřejmě bych jako VPN klienta neflákl vyloženě nějaké PC, nemělo by to smysl kvůli elektřiny
), nebo také zkusím tady nabídku převodu linky od O2, což by pro mě bylo asi nejlepší.

0 x
ssnakess píše:Zdravím,
co znamená převod xDSL linky? Znamená to, že když mám doma VDSL internet od O2, tak když převedu, tak nebudu platit O2, ale někomu úplně jinému, třeba místnímu ISP? Ale státe budu napíchnutý na linku od O2?lvacek píše:Pokud by jsi chtěl, můžu ti nabídnout převod té xDSL linky od O2 k nám. Statická veřejná IP je v ceně a pokud potřebuješ, tak ti tam mohu zajistit i další veřejné IP do vnitřní sítě. Cenové podmínky srovnatelné nebo lepší nežli O2.
Přesně tak. Stejně jako když převádíš telefonní služby k jinému operátorovy, tak lze i převést VDSL jinam. Majitel a provozovatel okruhu bude stále O2, ale služba bude odkloněna k jinému operátorovy a bude tě autorizovat radius toho operátora, dostaneš IP z jeho rozsahu a půjdeš ven přes jeho konektivitu.
0 x