❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik jako retranslační bod

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
pamas

Mikrotik jako retranslační bod

Příspěvekod pamas » 11 years ago

Zdravím, řeším problém s nastavení vnitřní lokální sítě. Mám na vysílání jednu "951", ale ta mi nepokryje celý byt, tak jsem sehnal ještě jednu starší "333" s tou myšlenou, že si vytvořím retranslační bod. V "333" mám dvě karty (TP-Link a R52 - R52 přijímá a TP-Link vysílá). V "333" jsem všechny interfaces dal do bridge. Problém je v tom, že se mi spoj mezi "951" a "333" v nepravidelných intervalech rozpadá. V logu u "333" se mi ukazuje "no beacons received" (a to je signál -55/-48 s 5 dBi anténou na straně "333") a u "951" mám v logu "wlan1: reassociating, wlan1: disconected, ok , wlan1: conected, wants bridge". Ve "333" mám nastaven mód "Station bridge".
Zkoušel jsem to sestavit i jako WDS, ale to se rozpadalo ještě víc. Šifrování je použito jen WPA2 PSK/aes ccm na obou zařízeních.
Ještě doplním, že mi to na straně "951" v logu vypisovalo "wlan1: disconected, managment-protection failure", ale to jsem vyřešil vypnutím management-protection v security profilu.
Může mi někdo poradit, jestli něco nedělám dobře? Díky.
0 x