❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dvě IP pod jednou MAC
-
Dvě IP pod jednou MAC
Ahoj, na AP připojeného v režimu bridge mám připojenýho klienta se stejným režimem. Výsledkem pak je, že v arp tabulce na serveru je pak několik různých IP adres klientů, ovšem vystupující pod jednou MAC adresou zařízení. Z logiky věci mi to přijde normální, je tomu tak opravdu? Zamýšlel jsem, že pomocí arp tabulky udělam zapisování statických adres do DHCP serveru, ale takle to nejde. Je tedy jedinné řešení číst MAC a IP adresy z DHCP serveru?
0 x
Jestli je vidíš pod MACem toho bridge-klienta, tak to je normální..
0 x
T-T
-
Myslel jsem si to. A také je normální pokud má AP bridge MAC adresu ethernetu 'mac1' a adresu WLAN 'mac2', tak pokud není na AP nikdo připojen vystupuje s 'mac1' a jakmile se tam připojí jakýkoliv klient tváří se jako zařízení s 'mac2'. Jde mi o to, že se přitom mění i IP na které je zařízení dostupné. APčko je RB411.
0 x
rubaspavel píše:Myslel jsem si to. A také je normální pokud má AP bridge MAC adresu ethernetu 'mac1' a adresu WLAN 'mac2', tak pokud není na AP nikdo připojen vystupuje s 'mac1' a jakmile se tam připojí jakýkoliv klient tváří se jako zařízení s 'mac2'. Jde mi o to, že se přitom mění i IP na které je zařízení dostupné. APčko je RB411.
Nemas clienta v pseudobridge, ktery neni transparentni a nepropousti MAC adresy?
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png
-
Nemas clienta v pseudobridge, ktery neni transparentni a nepropousti MAC adresy?
Ne teď mám na mysli APčko, klient může být jakýkoliv, a pokaždé se AP začne tvářit jako někdo jiný.
0 x
Že se ti mění MAC adresa toho SW bridge mezi ether a wlan při odpojení klientůje dáno tím, že máš strší verzi ROS, novější už to nedělají. Jednoduše si na tom bridge rozhraní pomocí admin-mac natvrdo nastav MACku na něco odpovídající třeba tomu ether a už se tak díti nebude.
0 x