❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Počet uživatelů na CM9
-
Počet uživatelů na CM9
Zdravím, používám RB411 s L4 a CM9 v modu AP. AP jede v režimu bridge, to je asi to jedinné co jsem nastavoval. Avšak nyní se jakmile se připojí pár klientů, a to doslova, další už se nepřipojí. Jsem bohužel celkem omezen počtem disponujících klientů a tak težko budu simulovat onen stav. Je potřeba tam v základu někde něco konfigurovat? Jen dodám, že jsem ho koupil z druhé ruky, tak snad v tom nebude zakopaný pes.
0 x
rubaspavel píše:Zdravím, používám RB411 s L4 a CM9 v modu AP. AP jede v režimu bridge, to je asi to jedinné co jsem nastavoval. Avšak nyní se jakmile se připojí pár klientů, a to doslova, další už se nepřipojí. Jsem bohužel celkem omezen počtem disponujících klientů a tak težko budu simulovat onen stav. Je potřeba tam v základu někde něco konfigurovat? Jen dodám, že jsem ho koupil z druhé ruky, tak snad v tom nebude zakopaný pes.
A s tou licenci jste si jisty? Jestli se nepletu, rb411 ma v defaultu L3, aspon to co mam doma ... Zkuste tam nastavit rezim ap_bridge misto bridge ...
0 x
-
Teď se k tomu nedostanu, ale nejspíše to tak bude. A L3 je omezená jedním uživatelem... Potřebuji to na cca 14 dní zprovoznit pro 3 uživatele, to opravdu vede cesta jedině přes koupi časově neomezené L4??
0 x
rubaspavel píše:Teď se k tomu nedostanu, ale nejspíše to tak bude. A L3 je omezená jedním uživatelem... Potřebuji to na cca 14 dní zprovoznit pro 3 uživatele, to opravdu vede cesta jedině přes koupi časově neomezené L4??
Ano, jina cesta neni a nebo tam dat jiny RB, ktery ma v sobe L4. Rezim bridge umoznuje pripojeni pouze jednoho klienta. Ted me jeste napadlo udelat to pres virtualni ap, ale to si nejsem jisty, zda pujde.
0 x
Dej si tam nějakou verzi 3.x a vytvoř virtualAP. Ve starších verzích to ještě fungovalo...
0 x
A zkontroluj v nastaveni interface "wlan1" -> advanced -> Max Station Count
jestli tam nemas treba 1 nebo nejake male cislo, kdyz je to nastavene z druhe ruky

jestli tam nemas treba 1 nebo nejake male cislo, kdyz je to nastavene z druhe ruky

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Pokud to má L3 jde zkontrolovat v system>licence
ve verzi 5.8 jdou myslim vytvářet ještě virtuální AP na to jdou potom jednoduše připojit 3 klienti jak pišeš..
ve verzi 5.8 jdou myslim vytvářet ještě virtuální AP na to jdou potom jednoduše připojit 3 klienti jak pišeš..
0 x
-
zkusím to virtuální AP, má nějaké výkonové omezení oproti normálnímu?
0 x
-
Tak mam vysokou verzi systému (5.25) a virtualAP mi to nenechá vytvořit. Pokud vzdáleně downgraduju RBčko, dostanu se do něj přes windox? Respektive mam udělán tunel do vzdálené sítě a na RBčko se připojím pouze přes IP adresu, takže potřebuju aby zůstala stejná nebo v rozsahu sítě....
0 x